Магистър по биомедицински науки: инфекциозни и тропически болести (изследвания) (магистър)

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Тази програма интегрира най -новите разработки в области като паразитология, екология, имунология, молекулярна микробиология, молекулярна имунология и молекулярна епидемиология, преподавани от професионалисти с дългогодишен опит в областта.

Съдържание на програмата

Магистърът по биомедицински науки: Инфекциозни и тропически болести предоставя уникален широк поглед върху инфекциозни и тропически болести , от гена до екосистемата. В специализацията по инфекциозни и тропически болести придобивате добро разбиране на различни аспекти на взаимодействието между гостоприемник и паразит (имунология, патология, клинични аспекти). Освен това се научавате да разпознавате модели в епидемиологията на (тропическите) заболявания, както и да ги свързвате с екологичните условия и на тази основа също се научавате да оценявате или предлагате стратегии за контрол на заболяванията.

128927_CampusDrieEikenpreview_CampusDrieEikenGebouw05.jpg

Програмата не се фокусира върху придобиването на клинични умения, тъй като това е обхванато в медицината и фармацията, но ви подготвя да провеждате технологични или научни изследвания в клиничен контекст . Научавате се да описвате и анализирате тропически биомедицински научен проблем независимо, да докладвате по него и да предлагате решения, които могат да допринесат за развитието на продукта във фармацевтичната и биотехнологичната индустрия, като изследване на ваксините, скрининг на лекарства и диагностика.

Кариера

Магистърска степен по инфекциозни и тропически болести предлага на завършилите много възможности за кариера . Като цяло завършилите ще намерят работа в / в:

  • Научноизследователски институти (фундаментални изследвания в различните области на инфекциозни и тропически болести, епидемиология и изследвания на наркотиците)
  • Фармацевтична промишленост (изследване и развитие)
  • Научни, промишлени и здравни сектори (политика и управленски позиции)
  • Клинични условия (сътрудник по клинични изследвания)

Защо да изберете UAntwerp ?

Чрез уникалното си сътрудничество с Института по тропическа медицина (ITM), University of Antwerp е в състояние да ви предложи съвременна магистърска степен. Курсовете и научните изследвания се организират в продължение на 4 семестъра. През втория семестър ще придобиете практически изследователски умения в Интегрираната изследователска практика. Проектното предложение и изследователският проект и дипломната работа на магистъра продължават 7 месеца и ви предлагат възможност да участвате в изследователски проекти във водещи лаборатории и институти. Завършвайки изследователските проекти, ще придобиете практически опит в научните изследвания и ще се научите да анализирате данни, да пишете доклади и да правите устни презентации.

Някои висшисти са избрани за престижни докторски програми във водещи институции в Европа и САЩ. Около 25% от завършилите намират докторски позиции в един от участващите изследователски институти в Антверпен.

127171_BiomedicalSciencesITD_Fotofiche_1180op361_Anopheles_albimanus_mosquito.jpg

Прочетете препоръка на уебсайта на училището

Последна актуализация Апр. 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

The University of Antwerp is ranked 7th in THE Young Universities Rankings 2019: Millenial universities. It has about 20,000 students, which makes it the third-largest university in Flanders. 19% of o ... Научете повече

The University of Antwerp is ranked 7th in THE Young Universities Rankings 2019: Millenial universities. It has about 20,000 students, which makes it the third-largest university in Flanders. 19% of our student population comes from abroad. Свиване