Магистър по биомедицинска наука

Общ преглед

Описание на програмата

Какво причинява заболяване? Какъв е (епи) генетичният фон на разстройствата? Как микроорганизмите в червата допринасят за здравето и болестите? Какви са основните механизми на заболяванията и какви нови стратегии могат да бъдат разработени за излекуване на болестта?

По време на магистърската програма по биомедицински науки ще бъдете обучени да намерите отговори на тези въпроси. Програмата е силно ориентирана към научните основи на здравето, болестите и предклиничните изследвания. Ще срещнете интердисциплинарна среда на фундаментални научни изследвания във факултета за наука и инженерство и по-медико-ориентираната среда на университетския медицински център.

Ако имате бакалавърска степен в съответна биомедицинска област, можете да кандидатствате за нашата двугодишна програма и да постигнете отличен успех в кариерата си като биомедицински изследовател или биомедицински специалист. Предлагаме песни, свързани с биологията на рака и имунната система, биологията на храната и храненето, биологията на стареенето и невронауката. В допълнение, ние предлагаме уникална опция за създаване на биомедицинска програма по поръчка, която отговаря на вашите амбиции. Примери са програми, посветени на вирусологията, (epi) генетиката, регенеративната медицина, управлението на големи данни, изчислителната биология и много други области, в които University of Groningen има водеща позиция в световен мащаб.

За тези, които имат амбицията да влязат в индустрията, разработването на политики, да станат консултант или да упражняват биомедицинска позиция във всяка друга област, НЕ свързана с научните изследвания, ние също предлагаме следа за наука, бизнес и политика (SBP). Както изследователските програми, така и пистата на SBP са пригодени да приведат амбициите и перспективите за кариера на отделния студент и са проектирани под наблюдението на опитен (доцент) професор.

Уникален аспект на изследователската програма е, че до 75% от програмата може да се изразходва за независими изследователски проекти, в които се присъединявате към изследователска група, за да преживеете науката според принципа „учене чрез работа“ под ръководството на изследовател. Ще бъдете вградени в изследователска група и ще изпитате напълно какво е необходимо да бъдете изследовател. За тези, които имат стремежа да станат индустриален изследовател, има и вариант да направят изследователски проект в рамките на една компания.

В допълнение към предлагането на изследователски проекти, ние предлагаме различни курсове, за да научим за микробиота, изчислителна биология, управление на големи данни и т.н. ... и всяка друга нова област в нововъзникващата област на биомедицинските науки. Кандидатствайте в нашата образователна програма, ако търсите динамична и уникална магистърска степен с големи перспективи за кариера.

Защо да изучаваме тази програма в Гронинген?

 • Менторска система, в която специализиран професор ви води през програмата
 • Уникална опция за съставяне на програма, която отговаря на вашите лични интереси, амбиции или кариера
 • Възможността за провеждане на изследователски проект в чужбина, използвайки обширната глобална мрежа на нашите учени
 • Проследяване на „биология на стареенето“, „биология на рака и имунната система“, „биология на храната и храненето“ и „невронауката“
 • Уникалната мултидисциплинарна обстановка на водещи учени и биомедицински специалисти

програма

учебна програма

2-годишна програма; кредити годишно: 60 ECTS; повечето курсове са 5 ECTS.

Уча в чужбина

 • Преподава се в чужбина
 • За средно 20 седмици
 • Максимум 60 EC

Обмен: Всички наши научни и инженерни програми предлагат възможности за обучение в чужбина в редица партньорски институции. Нашите партньори включват топ-100 университета в Европа (например в Германия, Великобритания и Швеция) и в САЩ, Китай, Югоизточна Азия и Южна Америка.

Изисквания за прием

Холандска диплома

Специфични изисквания Повече информация
Минимум знания Изисква се достатъчно владеене на английски език на ниво VWO.
Предишно образование Университетска бакалавърска степен по биомедицински науки или свързана с нея област, съсредоточена върху знанията и уменията в интерфейса на молекулярната и клетъчната биология, органичната химия и биохимията, интегративната физиология и поведение и медицинските науки.

Международна диплома

Специфични изисквания Повече информация
Допълнителен предмет Приемната служба ще информира приемателния съвет относно вашата кандидатура, след което съветът ще реши дали отговаряте на изискванията за прием по отношение на общото ниво на предишно образование и специфични знания.
Предишно образование

Бакалавърска степен по биомедицински науки или свързана с нея област, съсредоточена върху знанията и уменията в интерфейса на молекулярната и клетъчната биология, органичната химия и биохимията, имунологията и физиологията, вероятно с елементи на поведенчески невронауки. Изискват се лабораторен опит и доказателство за академични научни умения за писане (като теза или доклад за изследване). Приемната комисия определя дали конкретното съдържание на този / тези курсове отговаря на изискванията за прием на основната програма, за която сте кандидатствали.

Езикови изисквания

Изпит Минимален резултат
Общата група на IELTS 6.5
TOEFL на хартия 580
TOEFL компютърно базирана 237
Интернет базирана на TOEFL 92

Регистрационна процедура

Приемната комисия ще реши дали можете да бъдете приети в магистърската програма. Заявленията се оценяват непрекъснато. Не е нужно да чакате до крайния срок за кандидатстване.

Срокове за кандидатстване

Тип ученик Краен срок Начален курс
Холандски студенти

01 май 2020 г.

01 септември 2020 г.

Студенти от ЕС / ЕИП

01 май 2020 г.

01 септември 2020 г.

студенти извън ЕС / ЕИП

01 май 2020 г.

01 септември 2020 г.

Такси за обучение

националност година Такса Програма форма
ЕС / ЕИП 2019-2020 2083 евро пълен работен ден
извън ЕС / ЕИП 2019-2020 € 15500 пълен работен ден
ЕС / ЕИП 2020-2021 2143 евро пълен работен ден

Перспективи за работа

Вашите перспективи за кариера са изследовател в различни организации като:

 • университетите
 • Академични и общи болници
 • Биомедицинска, фармацевтична или хранителна промишленост

Позиции, свързващи биомедицинските науки с бизнес или политическа стратегия в социална организация, като Heart Foundation и Diabetes Fund. Можете също така да работите за правителството в консултативна позиция.

изследване

Най-малко 60% от магистърската програма провежда независими изследвания

В рамките на магистърската програма Биомедицински науки можете да провеждате изследвания в следните области на експертиза:

 • Механизмите на възпаление и имунитет, алергии и тумори
 • Приложенията за трансплантация на ембрионални стволови клетки
 • Как храненето влияе върху здравето
 • Заболявания на мозъка и нервната система
 • Биологичните аспекти на емоционални и афективни разстройства като депресия, анорексия нерва и затлъстяване
 • Молекулярната клетъчна биология, основана на възрастовите патологии.

И още много!

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astr ... Научете повече

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astronaut and the first president of the European Central Bank. Geographically, the University is rooted in the Northern part of the Netherlands, a region very close to its heart. Свиване