Магистър в едно здраве

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Едно здраве признава, че здравето на хората е свързано със здравето на животните и околната среда и обратно. Ето защо подходът му в изследванията е интердисциплинарен и взаимодейства между лекари, ветеринарни лекари, епидемиолози, микробиолози и еколози. Един специалисти по здравеопазване и ученици оценяват заплахите за общественото здраве чрез провеждане на изследвания за това как и защо болестите се разпространяват сред хората, животните и околната среда. Готови ли сте да помогнете за предотвратяване на инфекциозни и неинфекциозни заболявания, свързани със съжителството на нашия свят?

Безпроблемна интеграция на множество дисциплини

Необходими са интердисциплинарни специалисти и изследователи, които разбират принципите на човешките, ветеринарните и екологичните рискове и взаимовръзките. Когато сте мотивирани да станете изследовател в интерфейса между хората, животните и околната среда, тази магистърска програма трябва да бъде идеално подходяща. Можете да интегрирате концепции от човешка и ветеринарна епидемиология, екология и динамика на населението, микробиология и токсикология.

Защо едно здраве в Utrecht University

 1. Това е първата европейска магистърска програма в One Health с ясен акцент върху изследванията.
 2. Шанс да си сътрудничите с партньори в иновативни изследователски проекти, което ви позволява да правите своя стаж в престижни партньорски институции и да провеждате две практически изследователски проекти в известни изследователски групи.
 3. Като завършил, можете да развиете академична кариера в различни университети, да работите в изследователски институти или да продължите кариера в частна или обществена посока, включително консултантска.
 4. Той съчетава знанията и опита на водещи академични факултети в областта на науките за живота, като например ветеринарна медицина ( # 9 за QS ) и медицина ( Топ 100 на темата за QS ).

Кариерни перспективи

След завършване на магистърската програма One Health, ще имате силен опит в научните изследвания и широки основни познания в областта на One Health, включително зоонозни болести, епидемиология, анализ на риска и предотвратяване на риска. Ще бъдете подготвени за кариера в академията (докторантура) или в по-приложна обстановка, включително комуникация, образование и консултации.

Възможни перспективи

В зависимост от вашия произход, лични умения, интереси и бъдещи кариерни планове можете да проектирате свой собствен път в рамките на One Health research. Координаторът на програмата може да ви помогне как да се подготвите най-добре за вашия конкретен кариерен път. Перспективите за кариера са широки и могат да варират от научни изследвания, научна журналистика и образование до работни места в частния, публичния или нестопанския сектор.

В зависимост от перспективите за кариера, които ви харесват най-много, можете да решите да замените Вашия незначителен изследователски проект с един от нашите професионални профили:

 • Профил на приложната научна информация
 • Профил на биоинформатиката
 • Комуникационен профил
 • Профил на образованието
 • Профил на комплексните системи
 • Профил на мениджъра
 • Проучен профил

Академични кариери

Очакваме повечето от завършилите магистърска програма One Health да се запишат в докторантура в областта на One Health или други науки за живота в Utrecht University или други университети в Холандия или в чужбина.

Професионални кариери

В институти като Националния институт за обществено здравеопазване и околна среда, Обществено здравеопазване, Холандския орган за безопасност на храните и потребителските продукти, Фуражни предприятия, ЕС, СЗО и ФАО могат да се намерят възможности за работа извън академичните среди.

Последна актуализация Авг. 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Научете повече

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Свиване