Магистърска програма по здравеопазване, политика и управление

Общ преглед

Описание на програмата

Магистърската програма по икономика, политика и управление на здравето предоставя глобална перспектива в областта на медицинското управление и има мултидисциплинарен подход. Медицинският мениджмънт се занимава с това как ресурсите под формата на компетентност, знания, материални и други активи могат да бъдат използвани и разработени най-добре за подобряване здравето на хората.

karolinska

Представяне на програмата

Програмата предоставя възможност на студентите да развият теоретични и практически умения за анализ на проблемите на здравеопазването и здравеопазването на организационно и политическо ниво. Целите са да подобрят съществуващите си знания и умения в областта на здравната икономика, управлението и политиката и да им помогнат да придобият теоретично и концептуално разбиране на функцията на здравния сектор.

Прочетете повече за това как е структурирана програмата в учебната програма .

karolinska2

Кариерни възможности

Завършилите са добре подготвени за няколко позиции в частния и публичния сектор, по-специално за органите, отговорни за въпросите на околната среда и здравето, както в Швеция, така и в чужбина. Програмата осигурява солидна фудация за завършилите, които искат да продължат обучението си на докторско ниво (докторска степен).

karolinska3

Повече информация

За повече информация относно приложението, специфичните изисквания за влизане и подбора, моля, посетете страницата на магистърската програма по здравна икономика, политика и управление на уебсайта на Karolinska Institutet .

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Karolinska Institutet is a one-faculty university dedicated solely to the medical and health sciences, with a reputation for top quality research and innovation. Karolinska Institutet is consistently ... Научете повече

Karolinska Institutet is a one-faculty university dedicated solely to the medical and health sciences, with a reputation for top quality research and innovation. Karolinska Institutet is consistently ranked in the top 50 universities globally and the top 10 medical universities in Europe. Свиване