Магистърска програма по биомедицина

Общ преглед

Описание на програмата

относно

Интересувате ли се от научни изследвания? Искате ли да научите повече за болестите и да разберете защо някои хора се разболяват, а други не? В този случай Ви препоръчваме да се включите в програмата "Магистър по биомедицина" в университета Уме. Магистърската програма по биомедицина ще ви даде отлични познания и умения за използване на напреднали научни методи и ще ви подготви за докторантура или за основа за работа във фармацевтични компании, с власти или в системата на здравеопазването.

Докато учи

Първият семестър е открит с курс по Advanced Biomedicine. Курсът се състои от четири сфери на върхови постижения в университета Умеа: инфекции, рак, метаболитни заболявания и неврологичната система. В този курс ще се обучавате и в областта на биоинформатиката, биостатистиката, теорията на знанието и етиката.

След първия семестър ще бъдете представени с изобилие от биомедицински курсове, от които можете да избирате и свободно да персонализирате собственото си образование. Работата по проекта на напреднало ниво (30 кредита от ETSC) ще ви даде възможност за по-задълбочени познания във Вашата област или можете да избирате други курсове в областта си на интерес като туморна биология, бактериална патогенеза, структура и функция на протеините и т.н. Много от преподавателите, с които ще се срещнете, са водещи учени и непрекъснато ще изграждате собствена научна мрежа. Независимо от това какви курсове избирате, ще бъдете обучени в експериментален дизайн, при оценяването на резултатите и при усвояването на работата си в различни научни формати. Магистърската програма се завършва с 30 или 45 кредитни изпита по ECTS.

Кариерни възможности

Биомедицински студенти имат пазар на труда в научноизследователската и развойната дейност в аптечната индустрия, биотехнологичната индустрия и в здравеопазването. Те също така имат възможност да станат научни журналисти, патентен адвокат или медицински експерт в различни органи.

С магистърска степен можете да кандидатствате за докторантура.

степен

Програмата ще ви даде магистърска степен по биомедицинска наука.

Последна актуализация Ноем. 2018

За учебното заведение

For more than a half-century, Umeå University has been evolving as the premier destination of higher education in northern Sweden. Throughout our proud history, we have remained committed to providing ... Научете повече

For more than a half-century, Umeå University has been evolving as the premier destination of higher education in northern Sweden. Throughout our proud history, we have remained committed to providing a world-class teaching and research environment that is characterised by excellence, innovation, openness and diversity. Свиване