Летен курс: Медицина (на възраст 16-18 години)

Общ преглед

Описание на програмата

Преглед на програмата за лятно училище по медицина:

 • Програма: Университетска медицина
 • Такса: 4,595 паунда
 • Продължителност на курса: 2 седмици
 • Тип на курса: Жилищен
 • Местоположение: Университетите в Кеймбридж

Имаме най-доброто лятно училище по медицина , спечелили множество награди, експертни ръководители от водещи университети и много други.

Резюме на летни училища в Кеймбридж

Изборът да учи медицина е голямо решение. Това ще изисква дълги часове, години на обучение и непоколебима отдаденост; изучаването на медицина може да бъде предизвикателство, но и невероятно ползотворно. Програмата за лятно училище Immerse Medicine е уникален двуседмичен курс, предназначен да подготви участниците за предизвикателствата и очакванията на бакалавърското обучение.

По време на лятната училищна програма, разработена и преподавана от експертни преподаватели от водещите световни университети, студентите ще бъдат насърчавани да мислят критично, да развиват практически умения и да работят съвместно за решаване на сложни медицински проблеми. Размерите на класовете се запазват малки, което позволява на участниците да общуват лесно с преподавателите и техните връстници, докато изучават широк кръг от теми, обхващащи всичко - от основите на човешката анатомия до най-новите разработки в експерименталната медицина.

Целта на тази програма за лятно училище по медицина обаче не е просто да даде на потенциалните студенти по медицина потапящ поглед върху живота на студента по медицина. Програмата е насочена и към студенти от A или ниво на IB, които искат да знаят дали кариерата в медицината е подходяща за тях. Като такъв курсът поставя силен акцент върху поддържане на независимо мислене и конструктивен дебат. До края на двете седмици участниците ще имат както задълбочено запознаване с първокласните медицински теми, така и твърдо разбиране на предизвикателствата, пред които е студент по медицина.

Immerse е награждавана програма за лятно училище за медицина в Кеймбридж за любознателно любопитни.

120945_IMG_0568.jpg

Ключови ползи от лятната школа по медицина

 • Подгответе се за теста за биомедицински прием (BMAT) и теста за клинична способност във Великобритания (UKCAT)
 • Материалът на програмата използва казуси от реални пациенти
 • Открийте напреднали теми като фармакокинетика, епигенетика и оптогенетика
 • Изградете здрава основа на медицинските знания преди да започнете следдипломно обучение
 • Натрупайте практически опит в управлението на грижи в симулирана медицинска спешност
 • Екстрахирайте и изолирайте ДНК, разчленете клетъчна сигнална каскада и извършете изследване на черепния нерв

Покрити теми на медицината

В Обединеното кралство има няколко летни курса, които съответстват на широката, мултидисциплинарна програма за лятна школа по медицина. От първия ден участниците ще бъдат запознати с важно медицинско съдържание, предназначено да ги отведе извън фундаменталните познания, които са научили в IB или A-Level Biology. Всички наши преподаватели идват от престижни академични среди, преподават студенти в някои от водещите световни университети, като по този начин предоставят на участниците несравнима представа и подкрепа.

По отношение на съдържанието, програмата започва с задълбочено запознаване с физиологията и анатомията и напредва чрез разнообразие от основно медицинско съдържание, включително теми като епигенетика, функционална геномика, невронаука и невропсихология. Тъй като теорията зад всяка тема е усвоена, участниците ще бъдат насърчавани да запретят ръкави и да вземат участие в поредица практически практики, които подсилват учебния материал. Накрая до края на програмата участниците ще подготвят кратка презентация, която ще бъде представена на подигравателна научна конференция на техните връстници. По този начин те ще получат по-добро разбиране за това как медицината се вписва в цялостната научна общност, както и тяхната собствена важна роля в нея като лекар.

По време на лятната програма на медицината участниците ще изградят здрава основа на медицинските знания чрез изучаване на теми като:

 • Функционална геномика
 • Епигенетиката
 • анатомия
 • физиология
 • Неврология
 • невропсихология
 • фармакология
 • епидемиология
 • Спешна медицина
 • Клинична интерпретация

121006_IMG_0499.jpg

Резултати от курса на лятното училище по медицина

За съжаление медицината не може да се изучава в средното училище. Извън биологията и химията, почти целият материал, обхванат в бакалавърска медицинска програма, ще бъде изцяло нов за повечето студенти. Това може да се почувства обезсърчително, особено в началото на учебната година или по време на първоначалния процес на кандидатстване. Ето защо в този курс участниците ще бъдат запознати с нов материал, който ще се окаже ценен за успеха на тяхното бакалавърско обучение (и извън него).

Експертни преподаватели от някои от водещите световни университети едновременно проектират и преподават лятната програма на Immerse Medicine, развивайки интереса на всеки участник към тази широкообхватна дисциплина. Освен това, при разработването на този курс бяха взети големи усилия, за да се гарантира, че участниците се разминават с не само теоретични медицински познания. В Immerse гарантираме, че всички участници завършват курса както с фундаментално разбиране на общ бакалавърски медицински материал, така и с практически знания за живота като студент на първата година, изискванията на тестовете за правоспособност на BMAT и UKCAT и други ключови умения, необходими за всеки, който се интересува от изучаване на медицина в университета. Лятната програма за медицина също ще изложи участниците на различните кариери, налични в областта, от вълнуващи области на биологичните изследвания до най-новата граница на хирургията.

С други думи, този летен курс по медицина помага да се подготвят студентите за целия опит на бакалавърския живот, а не само за предизвикателния учебен материал, с който вероятно ще се сблъскат. Основата, която изграждат тук, ще управлява успеха им в предизвикателните години напред.

До края на това лятно училище по медицина участниците ще:

 • Научете как точно да интерпретирате доказателства и да разберете научни документи
 • Бъдете в състояние да оцените последиците от общите резултати от кръвните изследвания
 • Да бъдат запознати и тествани по ABCDEFG подхода за бърза оценка на пациента
 • Разберете как тялото използва сложна взаимосвързана система за поддържане на състояние на хомеостаза
 • Познаване на ELISA, техника, използвана в медицината за откриване на болест
 • Участвайте в кратко интервю, предназначено да оцени как разбират и прилагат нови знания
 • Открийте критичната роля, която дискусията играе в научната общност
 • Бъдете подготвени за материала и формата, обхванати от тестовете за правоспособност BMAT и UKCAT

Всеки участник, който участва в този курс, ще получи съобразена обратна връзка от преподавателя си за представянето им, обхващания материал и дори списък с индивидуални предложения за по-нататъшно изучаване.

разписание

Графикът, показан по-долу, предлага вникване в типичния дневен график, въпреки че това може да варира в зависимост от събитията, планирани за дадения ден.

Типичен ден
 • 08:00 - 09:30 Закуска
 • 09:30 - 11:30 Сутрешна академична сесия
 • 11:30 - 13:30 Обяд
 • 13:30 - 15:30 Следобедна академична сесия
 • 16:00 - 18:00 Академичен уъркшоп / Следобедна дейност
 • 18:00 - 19:15 Вечеря
 • 19:30 - 22:00 Вечерно социално събитие

Започнете деня с континентална или приготвена закуска в трапезарията на колежа. Голямо разнообразие от предмети за закуска помага на участниците да се подготвят за предизвикателния ден.

Казуси

Бенгису Гур, Турция

Медицинска випуск 2016

Бенгису участва в програмата ни по медицина през 2016 г. Ето какво има да каже тя за времето си с Immerse Education :

Любимата ми част да уча с Immerse определено бяха хора! Толкова много хора от много разнообразни среди. Това бяха най-невероятните две седмици. От времето си с Immerse поддържах връзка с приятелите си и започнах да преследвам мечтите си в областта на медицината. В момента уча медицина в добре познато училище в моя град, Истанбул. Преди няколко години ми беше любопитно да уча медицина, но когато се върнах у дома от тази лятна програма, със сигурност знаех, че медицината е това, което ще уча.

Без съмнение, Immerse беше най-забавното образователно изживяване. Освен това ми помогна да открия истинската си страст към медицината и сега имам много приятели от цял свят.

121002_IMG_0314.jpg

Абитуриентски

Финалната вечер на програмата отбелязва постиженията на всеки участник в церемония за дипломиране, последвана от гала вечеря.

По време на лятната програма в Кеймбридж нашите преподаватели ще следят ангажираността на учениците с темите, които са преподавали. След приключване на програмата, преподавателят ще напише Оценка на участника, която ще оцени как участникът е отговорил на материалите, с които са били запознати, какъв напредък е постигнал по време на сесиите и ще предложи препоръки как най-ефективно да разшири разбирането и интереса на участника в темите, които са изследвани.

Силно вярваме, че нашите оценки на участниците са ключов елемент от процеса на обучение и отразяват нашия ангажимент към най-високите стандарти на образование.

121013_IMG_0930.JPG

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Immerse Education is a two-week residential academic programme in Cambridge with a diverse and enriching curriculum, designed for 13-18-year-old students – providing a taster of what it’s like to stud ... Научете повече

Immerse Education is a two-week residential academic programme in Cambridge with a diverse and enriching curriculum, designed for 13-18-year-old students – providing a taster of what it’s like to study a subject at a higher level. Свиване