Критична грижа (MSc, Pg Dip, Pg Cert - онлайн обучение)

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Университетът в Единбург е признат в световен мащаб за своите изследвания, разработки и иновации и предоставя на учениците световно образование за повече от 425 години.

Основавайки се на тази традиция, магистърската степен по „Критична грижа “ е разработена в сътрудничество с Кралския колеж на лекарите в Единбург и е базирана в Университетския декан на клиничните науки и в Колежа по медицина и ветеринарна медицина. MSc е вълнуваща нова онлайн програма, която съчетава основано на доказателства проучване на клиничната специалност на критичната грижа с клинични изследвания и академична практика.

Независимо от вашата клинична подготовка, ще научите директно от един ентусиазиран и опитен преподавателски състав, избран за техния опит в клиничната или академичната предметна област, която се преподава.

Тази програма е подходяща за завършили медици, медицински сестри и други здравни професии, които лекуват критично болни пациенти.

Защо да учат с нас?

Клиничните изследвания са широко разпространени в критичните грижи и сега са интегрирани в клиничната практика в много центрове, които директно подобряват грижите за пациентите чрез насърчаване на критичното мислене и клиничното съвършенство.

Актуалните познания за критичните грижи значително ще подобрят способността на всеки здравен специалист да се грижи за критично болните пациенти под тяхна грижа и тази програма ще ви даде специализирани познания и разбиране на критичната грижа, както от клинично, така и от академично проучване. перспектива.

Гъвкавост на обучението

Благодарение на нашия съвременен софтуер за електронно обучение и обширни дигитални ресурси, програмата се доставя изцяло онлайн.

Това ви дава възможност да управлявате работата, грижите за деца или други лични ангажименти, докато изучавате собственото си темпо и развивате свой собствен специализиран интерес под експертното ръководство на нашите изтъкнати клиницисти и учени.

Ще се обучавате със студенти от всички краища на света. Разискванията по дискусионните форуми се провеждат през целия срок и гъвкавият им характер ви позволява да допринесете за дискусията във вашето свободно време, около останалите ви ангажименти.

Структура на програмата

Магистърът по критична грижа ви дава възможност да учите на по-високо ниво, по начин, който работи за вас.

Програмата е проектирана като непълно работно време, изцяло онлайн, магистърска програма, с възможност за завършване след 1, 2 или 3 години със сертификат за следдипломна квалификация, следдипломна диплома или съответно магистърска степен.

Вие ще изпитате детайлно покритие на съществените елементи от клиничното управление на критично нездравословни възрастни чрез задължителните елементи на програмата, като същевременно развивате опит в достъпа, интерпретирането и интегрирането на резултатите от клиничните изследвания в клиничната помощ.

Основните клинични теми ще включват разпознаване и реанимация на критично нездрав възрастен, ежедневно управление на пациента с критични грижи, усъвършенствана поддръжка на органи, травма, токсикология, изгаряния, неврологични критични грижи и сепсис. Ще имате възможност да персонализирате своя опит, като изберете избираеми модули, базирани на „Силни страни в Единбург”.

Година 1

Отключване на литературата: Клинични изпитвания

задължителен 10

Основна клинична практика в критичната грижа

задължителен 10

Травма, токсикология и температура в критичната грижа

задължителен 10

Сепсис и инфекция

задължителен 10

Палиативни грижи и болкоуспокояващи

по избор 10 Принципи на подобряване на качеството в здравеопазването по избор 10 Могат да се правят само по един незадължителен модул годишно Година 2

Отключване на литературата: Неинтервенционни проучвания

задължителен 10 Разбиране на механизмите на болестта за осигуряване на оптимална поддръжка на органи задължителен 10 Отключване на литературата: Доказателство за практика задължителен 10 Човешки фактори в критичната грижа задължителен 10

Неврологична критична грижа

задължителен 10

Палиативни грижи и болкоуспокояващи

по избор 10

Принципи на подобряване на качеството в здравеопазването

по избор 10 Могат да се правят само по един незадължителен модул годишно Година 3 дисертация задължителен

60

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Together we form a unique grouping in the UK where vets, medics and biomedical scientists work together and study the common causes of disease that affect our populations.

Together we form a unique grouping in the UK where vets, medics and biomedical scientists work together and study the common causes of disease that affect our populations. Свиване