Дългосрочни проучвания, магистър по физиотерапия

Общ преглед

Описание на програмата

Проучвания по магистърски програми с продължителен цикъл, 5 години Редовна програма с практическо обучение като неразделна част от обучението и възможност за записване на докторанти.

Физиотерапията е медицинска професия, която предоставя здравни услуги по отношение на възстановяването и поддържането на подходяща телесна функционалност и мобилност. В много отношения физиотерапията се комбинира с други медицински услуги, насочени към профилактика и лечение на заболявания.

Съгласно новия закон за професията на физиотерапевт, § 17, раздел 1 от наредбата на министъра на науката и висшето образование от 26 септември 2016 г. относно условията на обучение, Физиотерапия Ще се предлагат само като магистърски програми за дългосрочен цикъл сред други програми като: Медицина и стоматология, лабораторна медицина, фармация, ветеринарна медицина, право и канонично право.

Студенти, които искат да работят като физиотерапевти в Полша и да започнат своята 5-годишна магистърска програма по Физиотерапия след 1 октомври 2017 г., Са длъжни да завършат 6-месечно практическо обучение след дипломирането, да вземат Национален специален изпит за физиотерапевти и да се регистрират в Националния регистър по физиотерапия.

Нашата 5-годишна редовна магистърска програма Е разработен с пълна препратка към последните промени в разпоредбите за здравни услуги в ЕС и в рамките на образователните стандарти и директиви на ЕС Световната конфедерация по физикална терапия (WCPT). Програмата включва уроци и лекции, преподавани от опитен и висококвалифициран преподавател, включително старши физиотерапевти и други здравни специалисти. Учениците посещават както теоретично обучение в класната стая, така и практическо клинично обучение. Те получават знания за най-модерните форми на мануална терапия (напр. Кинезиотипинг) и подмладяваща и уелнес терапия (напр. Спортен масаж, спортно хранене, техники за релаксация).

Магистър по Физиотерапия Подготвя студентите за самостоятелна работа с болни и инвалиди, прилагайки физически методи с превантивни и лечебни цели. Студентите придобиват възможностите на планиране и контрол на ефективността на медицинската процес на рехабилитация. Придобиването на тези способности е възможно благодарение на обширен график на теоретични и практически упражнения по специални методи, използвани в физиотерапията, невроразграждащи техники (PNF, невромобилизация), физическа медицина и функционална диагностика и рехабилитационно програмиране. Завършилите са подготвени за работа в научно-изследователски институции, държавни административни и общински центрове и придобият право да кандидатстват за специалност по физиотерапия и докторантурата.

Освен задължителната учебна програма, студентите имат възможност да посещават доброволни допълнителни сертифицирани курсове.

ПОСТАВЯНЕ

Програмата включва клинични разположения, интегрирани в курса. Има възможност за практическо обучение под надзора на висококвалифицирани физиотерапевти в редица клинични съоръжения, разположени на местно, национално и международно ниво.

През 2010 г. ВПУ основа Академичния физиотерапевтичен център, модерна клиника, която може да се ползва не само от нашите студенти по физиотерапия, но и от граждани на Люблин. Центърът разполага с най-новото оборудване за цялостна диагностика и рехабилитация на тялото и е сключил договор с полската национална здравна система. Поради неосведомения опит, придобит от практическия опит на бъдещите физиотерапевти, той е и място, където студентите осъществяват своята клинична практика и където се провеждат научни изследвания.

КАРИЕРИ

Физиотерапевтите лекуват все по-разнообразен кръг от пациенти. В рамките на болнично заведение те могат да бъдат ангажирани в здравеопазването на възрастните хора, психичното здраве, неврологията, ортопедията, педиатрията, палиативните, първичните и респираторните грижи. Някои физиотерапевти избират да работят в частния сектор или в алтернативни условия като рехабилитационни центрове, домове за възрастни, училища за деца с физически увреждания, образователни центрове, Спа и уелнес съоръжения, фитнес клубове, клиники за здраве и красота.

Моля, имайте предвид,

Приемът от октомври 2017 г. за образователно-квалификационната степен "ФИЗИОТЕРАПИЯ" дава възможност за придобиване на магистърска степен по петгодишно дългосрочно обучение, докато за завършилите бакалавърска степен по Физиотерапия VPU предлага последната възможност да получи магистърска степен по време на 2- Годишно образование.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Vincent Pol University (VPU) is located in Lublin in eastern Poland, 170km south of Warsaw. Lublin is an historic city set on the banks of the River Bystrzyca. It is popular with tourists and students ... Научете повече

Vincent Pol University (VPU) is located in Lublin in eastern Poland, 170km south of Warsaw. Lublin is an historic city set on the banks of the River Bystrzyca. It is popular with tourists and students alike, and is a great place to study. Свиване