Доцент доктор. в биомедицинските науки

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Медицинско училище

Медицинското училище на Nazarbayev University (NUSOM) е първото училище в историята на Казахстан, което предлага всичките си програми на английски език, следвайки учебния план в американски стил, като си сътрудничи с експертни медицински клиници и биомедицински учени, наети от глобалната здравна мрежа. NUSOM е създаден с цел повишаване на качеството на медицинското образование в Република Казахстан и генериране на трансформативна система на здравеопазване, която отговаря на предизвикателствата на реформата в здравеопазването в Казахстан.

Програмите на NUSOM предлагат най-съвременни технологии, които превръщат нашите студенти в професионални медицински специалисти. Кандидатите за Медицинското училище преминават през строг процес на кандидатстване и се приемат по преценка на приемния отдел на SOM.

133875_133725_IMG_4976.jpgNazarbayev University"}" />

© Nazarbayev University

За програмата

Нашите четири години доктор на науките Програмата в областта на биомедицинските науки е предназначена да генерира ново поколение изследователи, които ще оформят изследвания в Казахстан и на международно ниво. Той се обръща към силно мотивирани студенти, които искат да бъдат част от изследователска общност, която работи по намиране на причини и лечение на най-различни заболявания. Нашето училище има силни връзки с болниците около Нур-Султан и затова е в идеална позиция като връзка между пейка и нощно шкафче. Нашите изследователи работят по различни теми, сред които рак, възпалителни и инфекциозни заболявания.

Програмата осигурява широко обучение по теми, необходими за добри изследвания, както и фокус върху една конкретна област, която ви интересува. Тази програма ще ви подготви за кариера както в академични среди, така и в индустриални условия.

Главна информация

 • Кампус: Нур-Султан, Казахстан
 • Английски език
 • Режим на доставка: Пълно работно време, в кампуса
 • Продължителност: 4 години

Очертаване на програмата

Докторантът. степен в Nazarbayev University е четиригодишна програма на пълен работен ден в съответствие с международните стандарти. Той се предлага в рамките на Медицинското училище и е отворен за магистърски студенти по природни науки, както и за студенти по медицина, завършили аспирантура. Медицинското училище е в уникална позиция да предложи тази програма, тъй като разполага с лабораторни съоръжения, както и тесни връзки с клиниките в Нур-Султан. Тази програма има за цел да преодолее разликата между основни науки и медицина.

Студентите, завършили Международния доктор на науките. Програма за биомедицински науки в Медицинското училище на Nazarbayev University ще бъде обучена за независимо провеждане на научни изследвания в областта на биомедицинските науки в академична или индустриална среда. Биомедицинските учени могат да използват своите знания за биомедицински изследвания за:

 • Бъдете част от мултидисциплинарен екип от учени за решаване на проблеми с различни заболявания
 • Насочете изследователска лаборатория и провеждайте авангардни изследвания
 • Превеждайте открития и изобретения от основно ниво в приложение в индустриални условия
 • Управление и координиране на големи научни проекти (национални и международни)
 • Преподава в национални и международни университети
 • Работа в правителството, като съветва политиците по научни въпроси, свързани със здравето и развитието на болести

Основният елемент на програмата е биомедицински доктор. теза. В допълнение, д-р. на студентите се предлагат разнообразни семинари по ключови умения (вижте раздела КУРИКУЛ за повече информация). Всеки доктор по медицина проектът ще бъде контролиран от един преподавател, като проектът се намира в неговата област на изследване. На всеки докторска степен ще бъде разпределен втори съ-супервизор. студент.

Докторантът. Програмата ще ви научи на важен аспект на научните изследвания като писане на безвъзмездни средства, писане на документи за публикуване, представяне на вашите изследвания и получаване на етично одобрение.

Оценката на вашия напредък ще се извършва чрез годишни прегледи и доклади за напредъка, както и презентации на работата в NUSOM и конференции по целия свят. В края на четвъртата ви година ще се концентрирате върху писането на доктора си. теза, която заедно със защита на дипломна работа в края на четвъртата година ще включва вашата окончателна оценка.

133877_133723_IMG_4485.jpg

© Nazarbayev University

Изисквания за влизане

Прием в докторантурата. Програмата е силно конкурентоспособна и ще се работи за всеки отделен случай, като се оценяват студентските учебни програми, магистърска теза или оценки по програма на докторска степен, владеене на английски език, мотивация и референции. Решенията за приемане ще се основават на разглеждане на доказателства, предоставени от кандидата за следните области:

 • Завършване на доктора. степен за кандидатстване от кандидата на admissions.nu.edu.kz. Такса за регистрация: 5000 тенге
 • Доказателство за успешно завършване на едно от следните:
  • 1-ви и 2-ри цикъл на висше образование по съответна дисциплина (включително завършване на двугодишна магистърска степен със средна минимална оценка от 3.0 на базата на скала 4.0)
   или
  • попълване на програма на MD или еквивалент
   или
  • еквивалентен
 • Доказателство за всеки професионален и / или доброволен опит, свързан с лабораторна работа, който им позволява да извършват технически научни експерименти с точност и точност
 • Достатъчни умения по английски език, за да могат да функционират ефективно на докторско ниво, англоезична среда, предоставена от
 • Доказателство за минимален резултат от 6,5 при теста на IELTS с не по-малко от 6,0 по някакъв предмет или TOEFL еквивалент
  или
 • Доказателство за завършване на академична степен в университет, преподаван на английски език
 • Предложение за проект на доктора. в биомедицинските науки, включително писмо за подкрепа на вашия потенциален бъдещ ръководител
 • 2 справочни букви

Преди да кандидатствате в нашата програма, трябва да се свържете с онези членове на факултета, които работят по интересуващи ви теми. Личната комуникация ще бъде много важна в хода на доктора ви. Ако сте решили дадена тема, питайте преподавателя, предлагайки я за писмо за подкрепа.

Последната препоръка на доктора. Приемна комисия за приемане в докторантска степен. Програмата ще се основава на цялостно разглеждане на всички области, изброени по-горе. Избраните кандидати ще бъдат поканени за лични интервюта с членове на доктора. Приемна комисия в кампуса или чрез Skype. По време на интервюто се очаква да представят кратко представяне на бъдещия си проект. От всички студенти също се очаква да демонстрират знания по основни предмети по молекулярна медицина и да демонстрират знанията и уменията за превеждане на научни открития в медицински лечения или интегриране на основни научни концепции с клинични разсъждения.

Работа след дипломирането

След като завършите нашата програма, вие ще можете да избирате от различни различни Pathways . Нашата основна цел ще бъде да ви научим да станете независим учен, който ви позволява да работите като докторант в национални и международни лаборатории, натрупвайки опит, за да създадете своя собствена изследователска група навсякъде по света.

Това обаче не е единственият път, който можете да поемете. Учени с докторска степен. в биомедицинските науки се търсят и центрове по транслационна медицина, както и фармакологични и биомедицински компании. Можете също да влезете в здравните служби, работещи и управляващи диагностични лаборатории. Можете да влезете в академични среди и да станете университетски професор, като същевременно правите изследвания.

Или можете напълно да промените следите, да станете служител на правителството, изковавайки бъдещи изследвания в Казахстан, или да се присъедините към редакцията на научно списание. Има много възможности - от вас зависи да изберете кой път ще следвате.

Възможните бъдещи работодатели са:

 • Университети и изследователски институти по целия свят
 • Фармацевтична и биомедицинска индустрия (Pfizer, Merck, Sanofi, Roche и др.)
 • Транслационни центрове
 • правителство
 • Диагностични лаборатории
 • Научни списания
 • Световна здравна организация (СЗО)

Стратегически партньор

Медицински университет в Питсбърг, САЩ

Други стратегически партньори на Nazarbayev University

 • Университет Дюк, Училище за бизнес в Fuqua (САЩ)
 • Националният университет в Сингапур, училище за публична политика Lee Kuan Yew (Сингапур)
 • Университетът на Пенсилвания (САЩ)
 • Университетът в Кеймбридж (Обединеното кралство)
 • Минно училище в Колорадо (САЩ)
 • Университетът на Уисконсин-Медисън (САЩ)
 • Националната лаборатория на Лорънс Беркли (САЩ)
 • The Oak Ridge Associated Universities (САЩ)
Последна актуализация Апр. 2020

За учебното заведение

Located in Nur-Sultan City, Kazakhstan, in Central Asia, Nazarbayev University is a research university with growing international renown combining education and innovation on a state of the art 21st- ... Научете повече

Located in Nur-Sultan City, Kazakhstan, in Central Asia, Nazarbayev University is a research university with growing international renown combining education and innovation on a state of the art 21st-century campus. NU scholars conduct research in a variety of fields and bring the most ambitious projects to life. Research is supported by internal and external funds each year and carried out in modern laboratories. English as the language of instruction and research at Nazarbayev University, admission and progression systems are entirely merit-based. Свиване