Доктор по психология по клинична психология (ПСИД)

Общ преглед

4 locations available
Прочетете повече за тази програма на сайта на институцията

Описание на програмата

В университета в Сан Франциско студентите на PsyD се обучават да превърнат мисълта в действие, чрез ориентирано към практиката обучение, което подчертава психичните, емоционалните и физическите здравни нужди на недостатъчно обслужваните общности.

Подчертавайки клиничната практика, програмата подготвя докторантите да работят като психолози на здравни служби в различни здравни заведения на общността. Завършилите се обучават в емпирични и теоретични основи на интегрираните, поведенчески здравни интервенции, докато са чувствителни към контекстуални, културни, духовни и социално-икономически среди на индивиди и общности.


Функции на програмата

 • Практически ориентирана програма за доктор по психология, основана на научни изследвания; студентите са поставени в реални клинични сценарии за наблюдение и опит
 • Работа с маргинализирани популации и подобряване на резултатите за пациентите в интегрираните здравни заведения
 • Подкрепящият факултет се фокусира върху студентското наставничество и разнообразен динамичен студент
 • Приемането се основава на цялостната пригодност за всеки кандидат. Заявленията са отворени за кандидати както от Психологическия произход, така и от други области, които са взели определени предварителни курсове.

Клинична психология PsyD от USF SONHP на Vimeo.


Подробности за програмата

Основана в ценности на йезуитите, мисията на USF PsyD е да предложи строга програма за обучение, която набляга на клиничната и научна работа с недосеганите популации и се фокусира върху обучението на културно отзивчиви психолози на здравните служби да работят в междупрофесионални, интегрирани поведенчески здравни условия.


Характеристики на програмата и доставка

 • Програмата се състои от четири (4) години академично обучение, включващо три (3) години практическо обучение (1500-2000 часа), клинична дисертация и стаж от пета година (1500-2000 часа, прилагани за лицензиране).
 • Допускането е само за есенния семестър, с целогодишно обучение по време на есен, пролет и летен семестър.
 • Някои курсове могат да се провеждат съвместно със студенти в магистър по обществено здраве и доктор по медицински сестри в програмите за психиатрично психично здраве и медицински сестри, а понякога и със студенти в други училища и колежи на USF.
 • Кредитът за прехвърляне може да бъде даден за курсове, които се провеждат в други акредитирани институции, които са по същество еквивалентни на тези, предлагани в програмата PsyD, до максимум 12 кредитни часа.


Изисквания за пребиваване

Продължителността на програмата PsyD е четири години редовно академично обучение, плюс една година стаж на пълен стаж (или две години стаж на непълно работно време). Изискванията за пребиваване по програмата са следните: Четири години редовно академично обучение плюс една година редовно или двегодишно стажуване на непълно работно време преди получаване на докторска степен. Три от четирите необходими академични години трябва да бъдат завършени в рамките на програмата PsyD на USF, чиято минимална продължителност от една година трябва да е в пребиваване на пълно работно време в програмата USS PsyD.


Допускане

Програмата PsyD се основава на основата на курсовата работа, получена по време на бакалавърско и / или висше образование, както и съответните предишни преживявания.

Решенията за прием се основават на цялостното съответствие на всеки кандидат с мисията и целите на програмата на USF PsyD. Приемната комисия извършва цялостен преглед на всички материали за кандидатстване с особено внимание към широчината и дълбочината на предисторията на кандидата въз основа на личното изявление, предишния клиничен и изследователски опит и препоръчителните писма. Резултатите от изпит за следдипломно записване (GRE), тест по психология и преглед на бакалавърските и, където е уместно, стенограмите на завършилите дават индикация за общите познания и способността на кандидата да успее в програмата.

За да се свържете с настоящите студенти в програмата PsyD с общи запитвания, свързани със студентския опит, моля, пишете на e-mail: sonhpstudentambassadors@office.usfca.edu .


Приложни материали

Всички материали за кандидатстване трябва да бъдат качени чрез онлайн формуляра за кандидатстване. Нито службата по допускане, нито професиите на училището по медицина и здравеопазване приемат изпратени материали.


Изисквания за прием

Изискванията за прием, включително предпоставките, може да са в ход в момента на кандидатстване, но ако кандидатите са допуснати, те трябва да покажат доказателства, че са изпълнили всички изисквания, преди да се включат в програмата. Препоръчваме Ви да се свържете с нас колкото е възможно по-рано, ако имате въпроси относно изискванията за приемане.

Решенията за приемане се основават на цялостното приспособяване на всеки кандидат към мисията и целите на програмата USS PsyD. Комитетът по приемане провежда цялостен преглед на всички материали за кандидатстване, като се обръща особено внимание на обхвата и дълбочината на неговия произход, основаващ се на личното изявление, предишни клинични и изследователски преживявания и препоръчителни писма.

Резултатите от изпит за следдипломно записване (GRE), тест по психология и преглед на стенограмите за студенти и, където е уместно, стенограмите на завършилите дават индикация за общите познания и способността на кандидата да успее в програмата.

Кандидатури, които успешно преминат първоначалния преглед на приемната комисия, са поканени да присъстват на Деня за интервю за програмата PsyD


СЛЕДНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ СЕ РАЗГЛЕЖДАТ ПРИ РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЯТА ЗА ПАДЕНЕ:

 1. Завършено онлайн заявление и такса.
 2. Завършване на бакалавърска или магистърска степен по психология от акредитирана институция в рамките на последните седем (7) години. -ИЛИ-
  Завършване на бакалавърска степен във всяка област от акредитирана институция и завършване на най-малко три (3) от следните докторски или дипломирани курсове със степен Б или по-високо, в рамките на последните седем (7) години:
  • Методи на изследване (задължително)
   -и поне два (2) от следните курсове:
  • Анормална психология / психопатология
  • Развитие на продължителността на живота (този курс трябва да обхваща цялата продължителност на живота или може да се счита, че множество курсове отговарят на това изискване)
  • Теории за личността / теориите на психотерапията
  • Забележка: Предварителни курсове могат да се провеждат в различни институции. Силно ви препоръчваме да се свържете с дипломирани кандидати, преди да подадете молбата си, за да сте сигурни, че курсовете, които сте взели или които планирате да запишете, ще отговарят на изискванията за курсовата работа за вашата кандидатура.
 3. Препоръчителна средна оценка от 3.0 или по-висока (бакалавърска степен и общо)
  • Неофициални преписи от всички колежи / университети присъстваха.
  • Обърнете внимание, че липсващите преписи ще забавят прегледа на молбата ви, дори ако са подадени други материали за кандидатстване.
  • Моля, качете електронни копия от неофициални преписи чрез онлайн приложението и се уверете, че те включват вашето име, името на институцията, придобитата степен, получените оценки и GPA.
  • Преписки, които не са четливи или копирани и поставени върху документи на Word, няма да бъдат приети.
  • Преводите, които са от институции, които не говорят английски, трябва да бъдат преведени на английски език.
  • Официални преписи ще бъдат изискани от кандидатите, които са допуснати до програмата.
 4. GRE Обща тест и психология Отчети за резултатите от тестовете
  • основните доклади трябва да отразяват датите на изпитите от последните пет (5) години. Ако все още не сте положили изпита в момента на кандидатстване, моля, посочете очакваната дата (и) на изпита (ите) в молбата си. Тези дати трябва да са преди началото на сезона на есента, в който възнамерявате да се запишете, ако сте допуснати.
  • Моля, имайте предвид, че GRE General Test и Psychology Subject Test могат да бъдат отменени, ако студентът премине от друга докторска програма. Теорията за психологията може да бъде отменена, ако студентът има магистърска степен по психология.
  • Училищният код на USF за GRE е 4850. GRE General Test се предлага многократно през цялата година, Тестът за психологически тестове обикновено се предлага само три (3) пъти в годината през септември, октомври и април, затова ви препоръчваме план съответно.
 5. Три (3) препоръчителни писма:
  • Поне две (2) от които са от преподаватели и / или лица, които са оценили вашето академично представяне и способност да завършат успешно докторска програма по психология.
  • Силните писма ще разглеждат академичните силни страни, личния характер и потенциала за професионален растеж на кандидата в областта на клиничната психология.
  • Въведете имената и имейл адресите на препоръчителите си в онлайн формуляра за кандидатстване; те ще получат електронна поща от USF с инструкции за качването на писмото. Писма, изпратени по електронна поща или от кандидата, няма да бъдат приети.
  • Моля, уведомете писмено писмените си писма, за да се уверите, че те представят писмото си преди крайния срок за кандидатстване. Приложенията ще се считат за непълни и няма да бъдат преразглеждани, докато не бъдат получени всички препоръчителни писма.
 6. Автобиография (вместо това може да бъде подадена професионална автобиография, стига да се открои съответният опит в подкрепа на кандидатурата ви).
 7. Лично изказване на интерес: Професията на клиничната психология изисква индивидуални и междуличностни компетенции в допълнение към академичната подготовка. Междуличностните атрибути и умения се вземат предвид при оценяването на квалификацията на лицето за приемане. Приемната комисия обръща особено внимание на личното изявление на кандидата, както по отношение на съдържанието (напр. Минали преживявания, бъдещи цели), така и стил на писане, яснота, граматика и краткост.
  • Лични изявления: В 1000 думи или по-малко, моля, напишете самостоятелно отразяващо есе, описващо вашите крайни цели като лицензиран психолог, включително как вашият личен и професионален опит са допринесли за вашето решение да преминете докторска степен по клинична психология. В допълнение, моля, обърнете специално внимание на това, как вашият фон, интересите и целите да се приведат в съответствие с програмата PsyD на университета в Сан Франциско и неговата обща мисия.
  • Забележка: Вие се насърчавате да говорите за уникални преживявания, които сте имали при обслужването на недостатъчно представеното население или на всеки опит в живота, който е повлиял на вашето решение да станете психолог, насочен към обслужването на недостатъчно представените популации.
 8. Само за чуждестранни студенти:
  • Формуляр за сертифициране на финансите или писмо за подкрепа
  • Отчет (и) на банкова сметка, които посочват средства за общите разходи
  • Копие на копие от паспорта
  • Изпит по английски език: Официални резултати от TOEFL, IELTS или PTE
  • Международни преписи: Вашите преписи трябва да са на оригиналния език на вашия университет, а в английския превод.
  • Обърнете се към страницата за допускане до международни студенти за оценка на тестовете и допълнителна информация.


Резултати от обучението по програмата

Като завършил програмата PsyD в клиничната психология, вие ще:

 1. Имат широки познания за научната психология; да се ангажират с концептуализация, оценка и третиране на човешките проблеми въз основа на доказателства, като използват индивидуални, развиващи се, контекстуални и социокултурни гледни точки; и да се съсредоточи върху предоставянето на междупрофесионално, интегрирано здравеопазване с недостиг на популации.
 2. Имат широка база от научни познания и използват научни принципи за консумиране, производство и разпространение на психологически изследвания, като се набляга на недосеганите популации.
 3. Притежава професионални ценности и нагласи; силни комуникационни, сътрудничество и консултантски умения; и самоосъзнаване и рефлективни практически умения.
Последна актуализация Окт. 2020

За учебното заведение

The School of Nursing and Health Professions follows the University of San Francisco’s mission to provide a liberal arts education rooted in the Jesuit tradition of diversity, justice and global persp ... Научете повече

The School of Nursing and Health Professions follows the University of San Francisco’s mission to provide a liberal arts education rooted in the Jesuit tradition of diversity, justice and global perspectives. Свиване
Сан Франциско , Сан Франциско , оранжев , Сакраменто , Плезънтън + 4 Още По-малко