Доктор по медицина (MD)

Общ преглед

Описание на програмата

Perdana University медицинска гимназия "Пердана" предлага първата и единствена медицинска програма в Малайзия. Тя е учебна програма в САЩ и подготвя студента да се яви на USLME.

Предпоставка е бакалавърска степен по всички науки като биомедицински науки, биохимия, биотехнологии, имунология, генетика, имуногенетика, хранене или фармация с минимална CGPA от 3.5.

Програмата MD на alt = "PUGSOM е разработена, за да посрещне както нуждите на Малайзия, така и международните очаквания. Различни методи за преподаване се използват за постигането на резултатите от обучението по програмата, които включват лекции, уроци, малка групова дискусия, , изследователски проекти, клинични сесии със стандартизирани / симулирани пациенти, клинични сесии с реални пациенти в болнични заведения.

Учебният процес през първите две години от четиригодишната програма за МЗ е насочен към осигуряването на здрави позиции на студентите в основните медицински науки, като същевременно се осигурява ранно клинично облъчване. Последните две години се извършват от серия от клинични служители в различните медицински и хирургически дисциплини. Курсовете за междусесии се провеждат през четирите години медицинско училище.

Нашата курсова работа използва онлайн платформа Moodle, която предоставя на студента изключителната учебна програма и директен достъп до нашия уважаван панел от преподаватели, като същевременно предоставя многобройни изпитни и викторини въпроси, както и предлага на всеки студент уникален индивидуален план-стъпка и изключително тестови стратегии за успеха им.

Уникалната комбинация от изключителното съдържание, както и свободата на студентите, гъвкавостта, достъпът на пълно работно време и подкрепата от нашия панел от експерти, е това, което определя програмата alt = "PUGSOM MD". по пътя към успеха на техния изпит и по време на мача, ако искат да бъдат съчетани за пребиваване. Нашият опит за успех се проявява не само в броя на успешните студенти, които сме натрупали през последните три години, но и в това, над 95% успеваемост на студентите в първата степен и над 80% успеваемост във втората дипломна кохорта за USMLE, както за Стъпка 1, така и за Стъпка 2 CK и Стъпка 2. Втората кохорта завърши през 2017 г.

Ние вземаме всеки студент и го оценяваме задълбочено от първата седмица на програмата им, като гарантираме, че техните области на безпокойство са адресирани незабавно, като по този начин ни позволява да насочваме нашите ученици както като цяло, така и на индивидуална основа. Нашата програма обхваща всички аспекти на "тествания" материал, зададен от организацията USMLE, и преподава на студентите какво трябва да знаят, за да придобият точните умения и стратегии, необходими за преминаване на изпита. Чрез целенасочено поддържане на малките ни размери, ние предоставяме на всеки студент пълноценно потапяне в различните клинични сценарии, които представяме за максимално изграждане на умения и успех на действителния CS изпит за Стъпка 2.

Структура на учебния план

Програмата "MD" на PUGSOM е разработена, за да посрещне нуждите на Малайзия и международните очаквания. Студентите ще бъдат академично подготвени да се явят на USLME (American Medical Licensing Examination).

За постигането на резултатите от обучението по програмата се използват различни методи на преподаване. Методите на преподаване включват лекции, уроци, малки групови дискусии, екипно обучение, изследователски проекти, клинични сесии със стандартизирани / симулирани пациенти, клинични сесии с реални пациенти в клиниката и в болнични заведения.

Учебно учене през първите две години от четиригодишната програма GEM на alt = "PUGSOM е насочена към студентите, които имат силна позиция в областта на биомедицинските и здравните науки, като в същото време получават ранна клинична експозиция от първия семестър през първата година на медицинското училище.

През последните две години в медицинското училище преподаването се извършва от серия от клинични служители в различните медицински и хирургически дисциплини. Курсовете за междусесии се провеждат през четирите години медицинско училище.

В края на програмата, студентите ще могат да практикуват медицина по умел и компетентен начин.

Кариерно Pathway

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Perdana University, an initiative between Academic Medical Centre Sdn Bhd and the Public-Private Partnership Unit in the Prime Minister’s Department, was officially launched in 2011. The current Prime ... Научете повече

Perdana University, an initiative between Academic Medical Centre Sdn Bhd and the Public-Private Partnership Unit in the Prime Minister’s Department, was officially launched in 2011. The current Prime Minister of Malaysia, Tun Dr Mahathir Mohamad was the Founding Chancellor of the University. This strong partnership with the Malaysian government means that we are committed to delivering programmes of exceptional quality. Свиване