Дискотеката в психологията на консултирането

Общ преглед

Описание на програмата

Акредитиран от: HCPC BPS

Получете интегрирано клинично обучение и широко професионално развитие чрез Psychic Counseling Psychology на GCU - единствената програма по рода си в Шотландия. Консултантската психология е бързо развиваща се област на приложна психология и широк спектър от разнообразни ситуации се нуждаят от висококвалифицирани психолози, регистрирани в ХПЦК.

В тази докторска програма ще разширите способността си да работите със сложни групи клиенти и да допринасяте за въздействието на научните изследвания в областта на психологическото здраве.

Ние използваме взаимоотношенията си с активните практикуващи, за да ви предоставим световно и изключително подходящо образование с клинично обучение както в хуманистични (фокусирани върху личността), така и в когнитивно-поведенчески подходи. Вземаме цялостен и всеобхватен подход към инструкциите и ще развиете уменията си в приложената психологическа теория и изследвания, както и цялостна работа в текущите клинични разположения.

Тук ще бъдете част от една процъфтяваща, отворена и разнообразна общност с споделена инвестиция в социална отговорност и ангажимент към общото благо.

Завършилите перспективи

След завършването на курса, ще придобиете статут на Chartered Psychologist в Британското психологическо дружество и имате право да кандидатствате за регистрация в HCPC.

Нашите възпитаници се възползват от нарастващото търсене на задълбочени обучения и лидерски умения в областта на психологическата терапия - и от отличната академична репутация на GCU и световната топ 5%. Нашите възпитаници работят като регистрирани психолози за консултиране, като оказват положително въздействие върху независимата практика и академичните среди, NHS и в социалните грижи, организационните, образователните и съдебните практики.

Какво ще проучите

DPsych обхваща Психотерапевтични компетенции и умения; Критично проучване в психологията на консултирането; Разширени методи за изследване и дисертация; и Личностно и професионално развитие в модули от 15 до 60 кредита.

За да стигнете до наградата на D.Psych, вие много постигате общо 540 кредита. В PgCert в Психологическото консултиране (60 кредита) се предлагат точки за ранни излизания; PgDip в психологическото консултиране (120 кредита); и магистърска степен по психологическо консултиране (180 кредита).

Доставка на програма

Програмата D. Psych се предоставя в продължение на три години на пълно работно време и до 7 години на непълно работно време. Участието в трисептември за преподаване е над два дни седмично (четвъртък и петък) на пълен работен ден и един ден на седмица, на непълно работно време. През следващите години присъствието е само в петък, допълнено от няколко интензивни учебни седмици.

Натрупаният опит от поне 450 часа контролирана клинична практика трябва да бъде натрупан по време на програмата и практиката за назначаване е целогодишно. Очаква се студентите на пълен работен ден да се занимават с дейности по настаняването в продължение на два дни седмично (извън академичните дни), като развиват набор от умения в допълнение към директната работа на клиента. Студентите са отговорни за осигуряването на настанявания, въпреки че програмата осигурява значителна подкрепа и възможности за това.

Изисквания за вход

Всички изисквания за влизане, изброени тук, следва да се използват като насоки и да представляват минимума, който трябва да се вземе предвид при влизане. Кандидатите, които са направили условно предложение за място, могат да бъдат помолени да постигнат повече от посоченото.

Типични изисквания за влизане

Великобритания отличава степен 2: 1 (или еквивалентна), която отговаря на стандартите BPS за бакалавърска степен за чартъри (GBC). Личностна зрялост и доказан опит в ролята на помощник.

Академично есе

Заедно с молбата си, моля, дайте 1000 есе на тема "Как се различава психологията на консултирането от свързаните професии (като клинична психология, психотерапия и консултиране) и как ви е подготвил живота ви за такава работа?"

Моля, уверете се, че вашето есе е на подходящо академично ниво, включително референции.

разкриване

Всички студенти трябва да осигурят адекватно разкриване на наказателни присъди, които за тези, които ще се заемат в Шотландия, ще се присъединят към схемата за защита на уязвимите групи (PVG). Освен това студентите извън Обединеното кралство ще трябва да предоставят еквивалентно разкриване от предишното си местопребиваване.

Допълнителна информация

Други академични и професионални квалификации

Всяко заявление до GCU се разглежда индивидуално. Ако нямате типична академична квалификация за навлизане в училище, но можете да демонстрирате подходящ професионален опит и / или кредити от признати професионални организации, може да имате право да участвате в този курс чрез схемата за признаване на предварително обучение на университета.

английски език

Академичен IELTS резултат от 7.0 (или еквивалентен) без елемент под 7.0.

Моля, имайте предвид, че ако сте от мнозинство от англоезичната страна, може да не сте задължени да предоставите допълнителни доказателства за владеенето на английски език.

Международни Pathways

Ако не отговаряте на изискванията за английски език, може да отговаряте на условията за програмата за обучение по английски език.

Такси и финансиране

Таксите за обучение, които плащате, се определят най-вече от вашия статут на такса. Какъв е статутът ми на студентска такса?

Такси за обучение 2018/19

  • Начало: £ 6090
  • RUK: £ 6090
  • ЕС: £ 6090
  • Международен: £ 12600

Ако започнете обучението си през септември 2018 г. или януари 2019 г., това са годишните или модулните такси, които важат за продължителността на курса Ви; Таксите обаче подлежат на промяна. За пълни подробности относно начина на промяна на таксите прочетете нашите такси и правилата за възстановяване на средства.

Допълнителни разходи

В допълнение към таксите за обучение на курсовете, може да срещнете допълнителни разходи през времето си в университета.

Таксата за програмата включва всички преподавани елементи, научен надзор, подкрепа при получаването на настанявания и достъп до всички предимства на обучението в калдонския университет в Глазгоу. Има допълнителни разходи, както следва:

Клиничен надзор: въпреки че е осигурен групов надзор в рамките на учебната програма, се провежда детайлен клиничен надзор във връзка с практиката на настаняването. Някои разположения могат да осигурят подходящ надзор, но в много случаи студентите ще трябва да финансират надзора си. Това обикновено струва £ 40 - 70 GBP на час и обикновено трябва да се извършва най-малко веднъж на всеки две седмици.

В допълнение към клиничния надзор, студентите ще имат разходи, включително лична терапия (минимум 40 часа в програмата, с разходи, подобни на супервизията); книги и допълнителни учебни материали; застраховка за професионално обезщетение (около £ 80 на година); PVG приложение (около £ 60). Ще бъдете задължени да извършите скрининг за здравословни условия на труд, който може да доведе до малка такса. Ще трябва да заплатите разходите за пътуване до и от вашите разположения.

Стипендии

Ние предлагаме висококачествено образование на справедлива цена; като Университета за общото благо, ние се ангажираме да предлагаме достъпно висше образование на талантливи ученици, като поддържаме ниските ни такси за обучение и осигуряваме богат стипендиантски пакет от над 2,5 милиона паунда годишно.

Ако имате въпроси или запитвания относно стипендиите за 2018/19 г., можете да се свържете с екипа за запитвания на студенти.

Международни дати за начало на студентите

За нови международни студенти ориентировъчните събития започват на 14 септември 2018 г. Това допълнително време е специално предназначено да помага на нови чуждестранни студенти да се установят в Обединеното кралство и GCU преди началото на общообразователната гимназия.

В този период ще се провеждат редица забавни и информационни дейности, включително кампус и обиколки на града, както и приветстващи събития, където можете да се срещнете с други чуждестранни студенти.

акредитация

Одобрена от Съвета за професиите в областта на здравеопазването и грижите. Студентите, получаващи тази награда, имат право да кандидатстват за регистрация в HCPC като консултантски психолог.

Акредитиран от Британското психологическо дружество. Студентите, които получават дисциплината D. Psych в консултативната психология, имат право да кандидатстват за чартърство като консултантски психолог.

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Commu ... Научете повече

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Community Health. Working in partnership with our staff, students and external stakeholders, the School of Health and Life Sciences has created a unifying vision designed to meet the 2020 University Strategy, embedding excellence, engagement and energy into every aspect of school life. Свиване