Възрастни геронтологични първични грижи NP

Общ преглед

Описание на програмата

Практикуващият медицинска сестра за първична медицинска помощ за възрастни-геронтолози е регистрирана медицинска сестра, която синтезира теоретични, научни и съвременни клинични знания за оценка и управление на здравословни и болестни състояния. Фокусът е върху осигуряването на първична грижа за целия възрастов спектър за възрастни-възрастни и в целия континуум от грижи от уелнес до болест. Обхватът на практиката не е специфичен, а по-скоро се основава на нуждите от грижи за пациентите.

Настройките, в които практикуващият медицинска сестра за първична медицинска помощ за възрастни, могат да включват управлявани от медицински сестри и здравни центрове и клиники в общността, частни медицински практики, специализирани клиники, съоръжения за ветеранска администрация, домашни грижи, съоръжения за подпомагане на живот, квалифицирани медицински сестри и други срочни грижи, центрове за остра и хронична рехабилитация и отделения за спешна помощ. В много случаи практикуващите медицински сестри за първична грижа за възрастни следват пациентите си в различните заведения за грижа, за да поддържат качеството и безопасността по време на прехода на грижи. Завършилите отговарят на изискванията за сертификационен изпит за медицински сестри за първична медицинска помощ за възрастни, даден от Американския център за удостоверяване на медицински сестри или Американската академия на практикуващите медицински сестри.

Студентите попълват общо 35 кредита или за една година, или за година и половина обучение; налични са възможности за финансова помощ.

Програмата на пълен работен ден започва всеки есенен семестър, а програмата на непълно работно време започва всеки пролетен семестър. Студентите се насърчават да участват в онлайн подготовка за напреднали практики (APP) преди започване на уроци, за да се подготвят за курсове за напреднали по патофизиология и фармакология.

Класовете се преподават от престижния факултет на Университета в Маями, който се фокусира върху базирани на доказателства и ориентирани към пациента практики.

Клиничният опит на студентите включва разнообразни здравни центрове и клиники в общността, частни медицински практики, специализирани клиники, ветеринарномедицинска помощ, домашни грижи, помощни жилищни заведения, квалифицирани медицински сестри и други условия за дългосрочна грижа, центрове за остра и хронична рехабилитация и спешни грижи.

Студентите участват в управлението на остри и хронични проблеми на първичното здравеопазване при възрастни пациенти, което включва юноши, възрастни от млада до средна възраст и възрастни хора на възраст 65 и повече години.

Завършилите програмата отговарят на условията за сертифициране като практикуваща медицинска сестра в първична медицинска помощ за възрастни.

акредитация

Програмата за медицински сестри за първична медицинска помощ за възрастни и геронтология на MSN в Училището за медицински сестри и здравни изследвания към Университета в Маями е акредитирана от Комисията по колегиално образование за медицински сестри, 655 K Street, NW, Suite 750, Washington, DC 20001, 202-887-6791 .

Последна актуализация Септ. 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

For 70 years, the University of Miami School of Nursing and Health Studies has established a world-class program for the study of healthcare education. Our faculty and staff include some of the natio ... Научете повече

For 70 years, the University of Miami School of Nursing and Health Studies has established a world-class program for the study of healthcare education. Our faculty and staff include some of the nation’s premier educators, clinicians and research scientists. Industry leading experts, a challenging curriculum and more that 170-clinical partners combine to provide one of the finest healthcare educational programs in the world. Свиване