Биоаналитична химия

Общ преглед

5 locations available

Описание на програмата

Вие сте завършил бакалавърска степен или диплома, които искат да задълбочат знанията си и да се специализират в съвременни аналитични методи за медицина, фармацевтика, екологични изследвания или съдебна медицина? Бихте ли искали също така да подобрите специализираните си познания по английски език? Стреми ли се да стартираш кариерата си в недалечно бъдеще? След това едногодишната ни учебна програма по биологична химия и фармацевтичен анализ на английски език е перфектният избор!

структура

Майстор е само за една година

Установяването на бърз и ефективен анализ е едновременно голямо предизвикателство и жизненоважно за индустрията. Ще ви поставим на правилния път и ще ви дадем уменията, от които се нуждаете.

съдържание

Ние се съсредоточаваме върху различните аналитични методи и работим с Вас, за да установим кои методи са най-подходящи за конкретни задачи. Ние не просто правим измервания, питаме също така и използваме отговорите, за да разработим най-добрите решения. Ако искате Вашият Учител да бъде успешен, трябва да се насладите на лабораторни упражнения - в края на краищата вие ще отделите значително време в лабораторията.

Специализации

Освен че изучавате аналитични методи, ще научите за ключовите правни изисквания, които играят важна роля в разработването, регистрацията, производството и разпространението на лекарствени продукти. Също така ще отделяме много време за осигуряване на качеството - точността е ключова за аналитичните методи, изискващи интензивно съзнание за качеството. Очарователните лекции ще дадат и прозрения в света на протеините, нуклеиновите киселини и полизахаридите и тяхната важност във физиологичните процеси.

Предимства

Предлагаме практическо обучение от преподаватели, които имат професионален опит в химическата и фармацевтичната индустрия и познават нуждите на пазара. Учебната програма на този магистър е със силен акцент върху приложението и ще прекарате много време в нашите най-съвременни лаборатории. Програмата има международно усещане от самото начало и цялото съдържание се преподава на английски, което ви предоставя още едно предимство.

Кампус: Идщайн

Нашата лична учебна атмосфера, с малки изследователски групи и индивидуален надзор от нашите опитни преподаватели, ще се окажат изключително полезни. Програмата е структурирана така, че да отговаря на вашите нужди. Първият семестър ще бъде изразходван за лекции и прилагане на вашите специализирани знания в лабораторията. През второто полугодие ще се съсредоточите единствено върху тезата на Вашия магистър. Ако желаете, можете също да напишете тезата си в чужбина - ние имаме контакти по целия свят и с удоволствие ще ви помогнем.

Работа към утре днес

Потенциални кариери

След анализ на молекулите и изследване на биологичните процеси, завършилите учебната програма на нашия магистър имат редица потенциални кариери. Вашата новопридобита способност да разберете целия аналитичен процес ще ви направи търсен експерт в много области - например с компании от химическата и фармацевтичната промишленост, биотехнологичните компании, държавните органи, аналитичните и изследователските институти и производителите на аналитични устройства , Потенциалните роли включват:

  • Асистент по научните изследвания / ръководител на изследователска дейност в частна фирма (след завършване на докторска степен)
  • Експерт по продукти и продажби за аналитични устройства
  • Ръководител проект
  • Мениджър за контрол на качеството в частна фирма
  • Изследовател на фундаменталните науки в публичен институт
  • Член на персонала / директор в регулаторен орган

Практически фокус

В многобройни практически фази в лабораторията вие ще работите самостоятелно по различни проекти и ще придобиете опит в работата със съвременни аналитични устройства. Учебната програма е закръглена от проучвания на случаи и екскурзии до фирми във фармацевтичната и биоанализната индустрия с интегрирани семинари. Това ви помага да намерите не само подходяща тема, но и потенциални корпоративни партньори за Вашата окончателна магистърска теза.

Допълнителни квалификации

Макар че нямаме право да допускаме докторанти, работим с множество партньорски университети в Германия и чужбина, за да помогнем на студентите да получат докторат. Голяма част от завършилите ни продължават докторантите в немски и международни университети. Вашите проучвания ще открият потенциални кариери в бизнеса, преподаването и научните изследвания.

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Education with an impact. That's what the Hochschule Fresenius - University of Applied Sciences stands for since 1848. As a private institution of higher learning it is our goal to accompany professio ... Научете повече

Education with an impact. That's what the Hochschule Fresenius - University of Applied Sciences stands for since 1848. As a private institution of higher learning it is our goal to accompany profession-oriented people as a training partner throughout their lives by challenging and supporting them academically. It is our mission helping them to realize their inidvidual dreams of achievement. We are teaching them expertise, practical skills and values they need in life. Свиване
Идщайн , Франкфурт , Кьолн , Берлин , Мюнхен , Висбаден , Хамбург + 6 Още По-малко