Биоаналитична химия и фармацевтичен анализ (магистър), непълно работно време

Общ преглед

5 locations available

Описание на програмата

Вие сте бакалавър или дипломат, завършил кариера? Бихте ли искали да развиете уменията си и да задълбочите познанията си за определени области? Ако се интересувате от аналитичната химия, биоаналитиката, науките за живота, научните изследвания или осигуряването на качеството, тогава учебната програма на нашия магистър по биоаналитична химия и фармацевтичен анализ е идеалният избор. Тази програма ви дава възможност да спечелите ценни допълнителни квалификации заедно с работата си само за година и половина, като същевременно подобрите английския си език.

Магистър по непълно работно време само за 18 месеца

Въз основа на предишния си опит сте решили да отдадете кариерата си на анализи и изследвания. Знаете какво искате и ние можем да Ви предоставим уменията, от които се нуждаете.

съдържание

По време на програмата ще разширите познанията си за различните методи и ще научите как могат да бъдат приложени, сравнени и оценени. Също така ще научите за основните законови изисквания, свързани с разработването, регистрацията, производството и разпространението на лекарствени продукти. Мерките за осигуряване на качеството, включително за аналитичните методи, представляват друга значима част от програмата.

Непълен работен ден

Периодите на посещаване, т.е. лекциите и практическите звена в лабораторията, се разпределят през първия и третия семестър. През второто полугодие ще се съсредоточите изцяло върху тезата на вашия майстор. Не е нужно да присъствате в Idstein. Ако имате подходяща тема, можете да напишете майсторската си дисертация във вашата компания. Предимството на програма за обучение на непълен работен ден: можете да приложите това, което сте научили директно на практика - и обратно, можете да използвате нашите преподаватели и съученици, за да обсъдите задачи в ежедневния си професионален живот и да развиете съвместни подходи към решенията.

Предимства

Hochschule Fresenius - Университетът за приложни науки е идеалното място да съчетаете вашето образование и кариера. Предлагаме различни комуникационни канали, които ви позволяват да говорите с лекторите си и да наваксате лекции по всяко време. Часовете за контакт са предназначени за хора, които работят. Нашата учебна програма е една от малкото, за да съчетае ключовото съдържание и практическия опит в тази специалност и да се преподава само на английски език. Всички аспекти на програмата са свързани с професионалната практика.

Специализации

Считаме, че е изключително важно да се приспособи съдържанието на лекциите към най-новите изисквания и въпроси, зададени от аналитичните науки. Лекциите обхващат теми като характеризиране на биофармацевтични протеини, протеомика, фармакология и съдебномедицински анализ и използват настоящите примери от научноизследователска и развойна дейност за подпомагане на разбирането.

Кампус: Идщайн

Ще се възползвате от личната учебна среда, която се характеризира със сътрудничеството в малки групи и индивидуалната подкрепа на нашите опитни преподаватели. Измерено от наличното лабораторно пространство, Hochschule Fresenius - Университет за приложни науки в Idstein с най-съвременните лаборатории е един от най-добре оборудваните в Германия.

Работа към утре днес

Потенциални кариери

Завършването на магистърската програма за обучение ще подобри перспективите за кариера и ще даде нови възможности.

В съчетание с вашия професионален опит, вашата магистърска степен ще покаже, че сте подходящи за задачи на по-високо ниво и може да управлявате проекти и персонал. Можете също да се съсредоточите върху нови задачи, които ще доведат вашата компания до следващото ниво - например преглед на съществуващите аналитични методи, създаване на нови методи и контрол и осигуряване на качеството. Освен това ще имате право да заемате длъжности с изследователски институти и публични органи.

Практически фокус

Естествено, ние улесняваме студентите на непълен работен ден да балансират образованието си и трудовата заетост. В Hochschule Fresenius оценяваме високо лабораторната работа. Ще използвате и оценявате аналитичните методи. Концепцията на учебната програма е разработена в тясно сътрудничество с нашите партньори от химическата и фармацевтичната индустрия. Това ви позволява да приложите всичко, което научихте директно към ежедневната си работа, като се възползвате както от вас, така и от вашия работодател.

Допълнителни квалификации

Избрали сте опцията за работа на непълен работен ден, за да подобрите перспективите за кариера в настоящата си работна среда или да се съсредоточите върху нова област, за да промените кариерата си. След завършването на магистърската програма за обучение, Вие ще имате 300 кредитни точки, което Ви дава възможност да кандидатствате за докторска програма. Макар че нямаме право да предоставяме докторанти, нашите партньорски университети предлагат подходящи варианти. Ако се интересувате, моля, свържете се с нас!

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Education with an impact. That's what the Hochschule Fresenius - University of Applied Sciences stands for since 1848. As a private institution of higher learning it is our goal to accompany professio ... Научете повече

Education with an impact. That's what the Hochschule Fresenius - University of Applied Sciences stands for since 1848. As a private institution of higher learning it is our goal to accompany profession-oriented people as a training partner throughout their lives by challenging and supporting them academically. It is our mission helping them to realize their inidvidual dreams of achievement. We are teaching them expertise, practical skills and values they need in life. Свиване
Идщайн , Франкфурт , Кьолн , Берлин , Мюнхен , Висбаден , Хамбург + 6 Още По-малко