Бакалавър по ядрена медицина

Общ преглед

Описание на програмата

Програмата за ядрена медицина в The University of Findlay предоставя областта на ядрената медицина с висококвалифицирани, знаещи, съвестни и компетентни доставчици на висококачествена грижа за пациентите в медицинската общност.

Вашата програма за обучение по ядрена медицина

Опции за степен

Можете да спечелите сертификат за завършен, сътрудник на изкуствата и бакалавърска степен по технология на ядрената медицина в The University of Findlay .

Институт по ядрена медицина

Институтът по ядрена медицина (NMI) в Findlay е световно известна едногодишна програма, която ще ви подготви да кандидатствате за един или евентуално и двете от националните изпити за сертифициране по технология на ядрената медицина.

Клинично обучение

По време на клиничното си обучение ще извършвате процедури по ядрена медицина под наблюдението на сертифициран технолог по ядрена медицина.

Какво е технологията на ядрената медицина?

Технологията на ядрената медицина е парамедицинска област, свързана с използването на радиоактивни материали, предимно за диагностициране на различни патологични болестни състояния и, на второ място, за лечение на някои специализирани заболявания.

Докато са в The University of Findlay , студентите се записват в съответните курсове, за да отговарят на изискванията за степен и да отговарят на изискванията за влизане в програмата на Института по ядрена медицина. Силното преподавателско съвети и гъвкавостта на програмите са основни компоненти на програмите за здравни професии на UF. Студентите се съветват подробно за всички академични възможности през целия им мандат в UF.

Необходим е NMT, за да има проверка на фона и / или екран за лекарство.

Какво прави технологът по ядрена медицина?

Технологът по ядрена медицина (NMT) е високо обучен индивид, който има солиден опит в областта на математиката и физическите, химичните и биологичните науки. Под наблюдението на лекар, NMT отговаря за радиационната безопасност, контрола на качеството, подготовката и администрирането на радиофармацевтиците, извършването на образни процедури, събирането и подготовката на биологични образци, извършването на специални лабораторни процедури и подготовката на данни за интерпретация от лекар.

NMT работи в тясно сътрудничество с други съюзни здравни служители и професионалисти в медицинската общност, за да осигури качествена грижа за пациента.

Outlook Job

Както се съобщава от Обществото за ядрена медицина и молекулярно изображение (SNMMI), ядрената медицина предлага процедури, които са от съществено значение за много медицински специалности, от педиатрията до кардиологията до психиатрията. Новите и иновативни методи за ядрена медицина, които са насочени и определят молекулярните нива в тялото, революционизират нашето разбиране и подход към редица заболявания и състояния.

 • SNMMI също така заявява, че ядрената медицина ще продължи да бъде поле в челните редици на съвременната клинична медицина и технологичното развитие. Бъдещето никога не е било по-светло благодарение на:
 • Разработването на нови радиофармацевтици за диагностични и терапевтични цели
 • Обещаващи изследвания и разработки на агенти за откриване и убиване на рак, като например генетично разработени антитела

Разширяващата се клинична употреба на нова вълнуваща технология, известна като Позитронна емисионна томография (PET) и Позитронно откриване на съвпадение (PCD), които предоставят нови и уникални средства за изучаване на биохимия и метаболизъм в живите тъкани.

Характеристиките, способностите и / или уменията, които технологът по ядрена медицина трябва да притежава, включват способността да:

 • Демонстрирайте нормален или коригиран слух, за да може технологът да чуе пациент, който вика за помощ или говори тихо, когато има много фонов шум.
 • Бъдете състрадателни и / или симпатични.
 • Действайте професионално по всяко време с високо ниво на почтеност и такт.
 • Бъдете трудолюбив, отговорен и надежден и може да бъдете част от много активен екип, който работи добре под напрежение.
 • Бъдете ориентирани към детайлите.
 • Работа в компютърен монитор за дълги периоди от време.
 • Манипулиране на малки предмети, извършване на венопункция, извършване на образна картина на пациента и боравене с радиоактивен материал.
 • Направете ръчната сръчност за извършване на процедури.
 • Работете с популация от пациенти без никакви преценки относно чертите или историята на пациента.
 • Повдигнете, прехвърлете и / или преместете пациенти и / или тежко оборудване и имайте способността да стоите, да седите или ходите за дълги периоди от време.
 • Вижте с нормално или коригирано зрение, за да разграничите различните нюанси и цветове и да можете да виждате обекти отблизо и от разстояние.

Завършилите НМИ работят в различни настройки, включително:

 • Медицински центрове
 • Болници в общността
 • Университетски учебни болници
 • Центрове за изображения
 • Частна индустрия
 • Държавни институции
 • радиофармакологията

учебна програма

Институт по ядрена медицина към The University of Findlay

Институтът по ядрена медицина (NMI) е създаден през 1966 г. в Кливланд, Охайо, и е преместен в кампуса на тогавашния колеж Findlay през 1984 г. Акредитиран е от Съвместния комитет за преглед на образователните програми в областта на ядрената медицина (JRCNMT), за да предложи 52-седмична програма за сертификат по технология на ядрената медицина Този сертификат за завършване понастоящем се приема от седем партньорски колежи, в допълнение към The University of Findlay , за кредит до степен. NMI е собственост на The University of Findlay и работи в съответствие със стандартите за акредитация, установени в „Стандартите за акредитация за образование на технолозите в ядрената медицина“. Копие от тези стандарти е достъпно на следния уебсайт: www.jrcnmt.org. След успешно завършване на програмата студентът има право да кандидатства за един или евентуално и двата национални изпита за сертифициране, предлагани в технологията на ядрената медицина.

Технологията на ядрената медицина е парамедицинска област, свързана с безопасната и ефективна употреба на радиоактивни материали за диагностициране на различни патологични болестни състояния и за лечение на някои специфични разстройства. Технологът по ядрена медицина е висококвалифициран индивид, който има солиден опит в областта на математиката и физическите, химическите и биологичните науки. Под наблюдението на лекар технологът по ядрена медицина отговаря за радиофармацевтичната подготовка и контрола на качеството; извършването на in vivo изображения и процедури без изображения, контрол на качеството на инструментите; и компютърния анализ на данните, придобити и използвани от лекаря за диагноза. Технологът по ядрена медицина работи в тясно сътрудничество с други здравни специалисти в медицинската общност, за да осигури качествена грижа за пациентите.

52-седмичната програма на NMI е силно концентрирана, като часовете се провеждат по 28-32 часа седмично по време на учебната сесия и изискват 40 часа обучение седмично по време на клиничната сесия. Академичната сесия е с продължителност един семестър и се провежда в кампуса на The University of Findlay . По време на тази сесия студентът получава теорията и концепциите за технологията на ядрената медицина. Клиничното обучение е с продължителност 34 седмици и се провежда в един или повече от клиничните филиали на NMI. По време на клиничното обучение студентът научава практическото приложение на теорията и получава практически опит в извършването на процедури по ядрена медицина под наблюдението на сертифициран технолог по ядрена медицина. Едноседмична сесия за преглед и финалният изпит се планират в края на клиничното обучение.

Моля, свържете се с програмата или отдела, за да получите информация относно специфичните изисквания за прием или пакети за кандидатстване в Института за ядрена медицина.

 • NMED 406 Математика за молекулярни изображения
 • NMED 416 Физика на молекулярно изобразяване
 • NMED 425 Радиобиология с молекулярно изображение
 • NMED 435 Защита от молекулярно изображение от радиация
 • NMED 445 Молекулярни процедури без изображения
 • NMED 455 Процедури за молекулярно изображение
 • NMED 462 Радионуклидни терапии
 • NMED 465 Радиохимия и радиофармацевтици
 • NMED 472 Инструменти за молекулярно изображение
 • NMED 475 Спектър за молекулно изображение
 • NMED 477 Molecular Imaging Pet
 • NMED 485 Клинична ядрена медицина I
 • NMED 486 Клинична ядрена медицина II
 • NMED 487 Молекулярно изобразяване Capstone

Изисквания за бакалавърска степен

Бакалавърска степен от университета е структурирана програма за обучение за поне 124 семестриални кредитни часа, която се състои от CORE + Учебна програма за общо образование и основни изисквания и евентуално избираеми курсове в зависимост от курса на обучение на студента. Студентите от бакалавърска степен могат да избират от множество специалности, непълнолетни, одобрения и / или сертификати. Бакалавърският курс на обучение дава възможност на студентите да изследват фокусираните предметни области със значителна дълбочина, които са свързани с различни кариерни и / или образователни пътеки.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

The University of Findlay is a flexible, forward-looking institution that is constantly seeking ways to better serve students and the community. In today’s fast-paced world, Findlay is continually ada ... Научете повече

The University of Findlay is a flexible, forward-looking institution that is constantly seeking ways to better serve students and the community. In today’s fast-paced world, Findlay is continually adapting programs and teaching methods to meet the needs of current students who are preparing for tomorrow’s careers. Свиване