Бакалавър по физиотерапия

Общ преглед

Описание на програмата

Бакалавър по здравеопазване
210 кредита за ECTS
Прием 20
Студентска програма по физиотерапия
Кампус: Satakunnankatu 23, Пори

Важни дати

Период на прилагане: януари 2020 г.
Изпитен изпит: април 2020
Проучванията започват: Есен 2020

Експертите на движението и функционалния капацитет

Физиотерапевтът може да изготви висококачествен, базиран на доказателства план за физиотерапия заедно с клиент и да основава плана за оценка, нуждите на клиента и клиничното разсъждение. Учебната програма по физиотерапия открива възможности за работа в областта на рехабилитацията както в частния, така и в обществения сектор. След дипломирането Вие имате право да използвате физиотерапевта по трудово право, определен в указ.

Студентите на САМК ще бъдат наети на работа

Можете да работите в областта на рехабилитацията както в частния, така и в обществения сектор. Вашите основни познания са в областта на оценката и подкрепата на движението и функцията. Можете да работите с хора от всички възрасти в болници, центрове за здравеопазване, частни практики, индустрия, спортни клубове, клиники и неправителствени организации.

 • Физиотерапевт (АМК).
 • Бакалавър по здравеопазване.
 • Инструктор в адаптирана физическа активност.

Модерен и универсален корпус

Новият SAMK кампус се намира в центъра на град Пори и е среда за обучение на бъдещето.

 • Над 4000 студенти.
 • Разнообразувани: бизнес, здравеопазване и социални услуги, технологии, туризъм.
 • Около 600 градуса на година.
 • Добри трафик връзки: разположен до Пътуващия център на Пори. Лесно е да пристигнете с местен или междуградски автобус и на пешеходно разстояние от летището.

съдържание

 • Умения за комуникация и взаимодействие.
 • Изисквания и компетенции на бъдещата професия.
 • Човешки функционален и двигателен капацитет.
 • Доказани методи на физиотерапия.
 • Практическо обучение.
 • Изследване и разработване на физиотерапия.

Физиотерапевтът може да изготви висококачествен, базиран на доказателства план за физиотерапия заедно с клиент и да основава плана за оценка, нуждите на клиента и клиничното разсъждение. Физиотерапевтът взема под внимание етичните указания, законодателството и ефективността на работата си. Той има добри междукултурни, интерактивни и образователни умения и е в състояние да участва в проекти, включващи мултидисциплинарно сътрудничество.

интернационалност

Международността е интегрирана като естествена част от специалността. Международната компетентност се проявява като езикови умения, интерактивни умения и културна компетентност. Студентът работи в групи и мрежи с хора от различни културни среди, които развиват умения за междукултурна комуникация. Освен това студентът има възможност да завърши обучение или практически обучителни периоди в чужбина.

След дипломирането Вие имате право да използвате физиотерапевта по трудово право, определен в указ. Допълнителна информация .

Националният орган по въпросите на лекарите (TEO) и държавната провинциална служба контролират физиотерапевтичната практика, която се регулира от ефективно законодателство, ценности, професионална етика и практики във физиотерапевтичната среда. Допълнителна информация .

Практическо обучение и теза

Практическото обучение запознава студентите с практическите задачи, които са от особено значение за професионалните умения и за прилагането на знания и умения в професионалната работа. Практическото обучение може да бъде завършено в частния или публичния сектор, като предприемач или в друга отделно одобрена работна среда, изпълнявайки определените критерии във Финландия или в чужбина.

В тезата вие демонстрирате способността си да прилагате вашите знания и умения в практически експертни задължения, свързани с професионалното обучение.

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Satakunta University of Applied Sciences (SAMK) is located on the western coast of Finland, in the Satakunta region. There are about 6,000 students in total and more than two hundred international stu ... Научете повече

Satakunta University of Applied Sciences (SAMK) is located on the western coast of Finland, in the Satakunta region. There are about 6,000 students in total and more than two hundred international students studying in our campuses every year. Свиване
Пори , Пори , Раума , Huittinen , Канкаанпаа , Финландия онлайн + 5 Още По-малко