Присъстват физикална терапия е да се продължи да се движи здраве, насърчаване ежедневно упражнение за тялото, за да функционира добре и на ума не е уморен. Цялостното познаване на човешките същества, техните структури и функции е отправна точка за трансформиране на живота чрез рехабилитация.

Физикална терапия курс на Facipe The е центриран модел Грижа за текущата здравето, където социалните искания идентифицират необходимостта от по-голямо предлагане на физически терапевти, като по този начин се допринася за насърчаване, защита, поддържане и възстановяване на здравето.

Пазар на труда

Загрижеността за здравето и благосъстоянието са постоянни, така че има нарастващо търсене на професионална физическа терапия. Безмилостното преследване на качеството на живот чрез предотвратяване или лечение на болести и наранявания, подтикна специалисти могат да работят в няколко области.

Изследванията на Световната здравна организация - СЗО посочват, че една страна от 160 милиона жители трябва да се разчита на 160 000 физиотерапевти. Въпреки това, Бразилия има само 40,000 специалисти от цялата страна, с което се потвърждава бързите и гарантирани възможности за вмъкване.

Методи като RPG, пилатес, мануална терапия, crochetagem позволяват различни възможности за лечение извън традиционната физическа терапия. Търсенето за перфектно тяло и дневната появата на нови технологии е позволило на нови фронтове по физиотерапия дермато функционален. И двете публичния и частния работни пространства сектор предлагам за физиотерапевти, с които започват заплати по-високи от R $ ​​1,500.00 за 30 часа. По време на кариерата средната заплата надвишава R $ 10,000.00. Проучване в Facipe е да бъде напред от времето си и да се стреми към едно бъдеще на много постижения.

поле

Физиотерапевт работи в областта на превенцията, лечението и рехабилитацията на функционалната физическия капацитет на пациента. Професионалист, който прави мултидисциплинарни екипи и работа в болници, рехабилитационни центрове, спортни клубове, индустрии, училища и изследователски центрове.

Професионално обучение в Facipe позволява извършването в няколко области, от ортопедията и травматологията, като се стреми да ускори възстановяването на движението и намаляване на болката, докато естетика, уелнес предлагането и качеството на живот чрез лице и тяло. Отнасяйте се качите критично болни пациенти в ICUS; предотвратяване и рехабилитация наранявания в спортисти или свързани с работата; грижи за пациенти в пред- и следоперативно са други възможности.

Професията се наблюдава от Федералния съвет на физикална терапия - COFFITO - както и от регионалните съвети. Можете също така да следват академична кариера, някога, че да бъдеш изследовател или учител? Районът е огромна и изборът е ваш!

Обща цел

Влак професионалисти обобщен хуманистите, отразяващ критични, с автономия и прозрение, за да работят с качество, ефективност, позволяваща на промоция, профилактика, възстановяване и рехабилитация на здравето в средата, в която той живее, гарантиране на качеството и хуманизиране на грижи, предоставени на физически лица, семейства и бедни общности с етичните принципи и ценности.

Специфични цели

  • Разработване на умения и способности за оценки и оценки физиотерапия, тълкуването предварителни клинични и лабораторни изследвания, подготви функционално кинетична диагноза, проследяване гола, изберете и да вземе решение за подходящо поведение с технически и научни познания;
  • Насърчаване на изследователската работа и научни изследвания, които да допринесат за развитието и усъвършенстването на еволюционното разбиране на пациента като цяло;
  • Вземете действия за разработване на мултидисциплинарен екип работа, разбиране и взаимодействие с други области на здравеопазването, както и да се разработи етичен ангажимент, отчетност, управление, реч и комуникация на ученика правилно, ефективни и отговорни;
  • Разработване на креативност, за да използвате техники и маневри, особено в места или лица, които нямат собствени ресурси;
  • Research, разработването и използването на нови технологии, които да се прилагат в различни области на физиотерапия;
  • Използвайте ценности и нагласи на базата на етичните принципи, свързани с професионалната практика;
  • Насърчаване на развитието на умения и способности в планирането и управлението на конкретни сектори на физиотерапия, независимо дали са частни, публични или частни.
Програма с обучение на:
  • Portuguese (Brazil)

Прегледайте още 8 курсове в Grupo Tiradentes »

Този курс е Редовно обучение
Start Date
Март 2020
Duration
10 
Редовно обучение
Price
- R $ 577.85 * * Отстъпката за 35% от вноските на първото полувреме се състои от 20% отстъпка + 15% по-рано, за да извършите плащане на 15-ти месец зрелостта на.
По място
По дата