Бакалавър по физиотерапия

Общ преглед

Описание на програмата

Присъстват физикална терапия е да се продължи да се движи здраве, насърчаване ежедневно упражнение за тялото, за да функционира добре и на ума не е уморен. Цялостното познаване на човешките същества, техните структури и функции е отправна точка за трансформиране на живота чрез рехабилитация.

Физикална терапия курс на Facipe The е центриран модел Грижа за текущата здравето, където социалните искания идентифицират необходимостта от по-голямо предлагане на физически терапевти, като по този начин се допринася за насърчаване, защита, поддържане и възстановяване на здравето.

Пазар на труда

Загрижеността за здравето и благосъстоянието са постоянни, така че има нарастващо търсене на професионална физическа терапия. Безмилостното преследване на качеството на живот чрез предотвратяване или лечение на болести и наранявания, подтикна специалисти могат да работят в няколко области.

Изследванията на Световната здравна организация - СЗО посочват, че една страна от 160 милиона жители трябва да се разчита на 160 000 физиотерапевти. Въпреки това, Бразилия има само 40,000 специалисти от цялата страна, с което се потвърждава бързите и гарантирани възможности за вмъкване.

Методи като RPG, пилатес, мануална терапия, crochetagem позволяват различни възможности за лечение извън традиционната физическа терапия. Търсенето за перфектно тяло и дневната появата на нови технологии е позволило на нови фронтове по физиотерапия дермато функционален. И двете публичния и частния работни пространства сектор предлагам за физиотерапевти, с които започват заплати по-високи от R $ ​​1,500.00 за 30 часа. По време на кариерата средната заплата надвишава R $ 10,000.00. Проучване в Facipe е да бъде напред от времето си и да се стреми към едно бъдеще на много постижения.

поле

Физиотерапевт работи в областта на превенцията, лечението и рехабилитацията на функционалната физическия капацитет на пациента. Професионалист, който прави мултидисциплинарни екипи и работа в болници, рехабилитационни центрове, спортни клубове, индустрии, училища и изследователски центрове.

Професионално обучение в Facipe позволява извършването в няколко области, от ортопедията и травматологията, като се стреми да ускори възстановяването на движението и намаляване на болката, докато естетика, уелнес предлагането и качеството на живот чрез лице и тяло. Отнасяйте се качите критично болни пациенти в ICUS; предотвратяване и рехабилитация наранявания в спортисти или свързани с работата; грижи за пациенти в пред- и следоперативно са други възможности.

Професията се наблюдава от Федералния съвет на физикална терапия - COFFITO - както и от регионалните съвети. Можете също така да следват академична кариера, някога, че да бъдеш изследовател или учител? Районът е огромна и изборът е ваш!

Обща цел

Влак професионалисти обобщен хуманистите, отразяващ критични, с автономия и прозрение, за да работят с качество, ефективност, позволяваща на промоция, профилактика, възстановяване и рехабилитация на здравето в средата, в която той живее, гарантиране на качеството и хуманизиране на грижи, предоставени на физически лица, семейства и бедни общности с етичните принципи и ценности.

Специфични цели

  • Разработване на умения и способности за оценки и оценки физиотерапия, тълкуването предварителни клинични и лабораторни изследвания, подготви функционално кинетична диагноза, проследяване гола, изберете и да вземе решение за подходящо поведение с технически и научни познания;
  • Насърчаване на изследователската работа и научни изследвания, които да допринесат за развитието и усъвършенстването на еволюционното разбиране на пациента като цяло;
  • Вземете действия за разработване на мултидисциплинарен екип работа, разбиране и взаимодействие с други области на здравеопазването, както и да се разработи етичен ангажимент, отчетност, управление, реч и комуникация на ученика правилно, ефективни и отговорни;
  • Разработване на креативност, за да използвате техники и маневри, особено в места или лица, които нямат собствени ресурси;
  • Research, разработването и използването на нови технологии, които да се прилагат в различни области на физиотерапия;
  • Използвайте ценности и нагласи на базата на етичните принципи, свързани с професионалната практика;
  • Насърчаване на развитието на умения и способности в планирането и управлението на конкретни сектори на физиотерапия, независимо дали са частни, публични или частни.
Последна актуализация Ноем. 2016

За учебното заведение

Developing the society through quality services related to education and culture.

Developing the society through quality services related to education and culture. Свиване