Бакалавър по фармация (отличие) IHPC

Общ преглед

2 locations available
Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Преглед на степените

 • Учи в една от топ 5-те университети за национална заетост, удовлетвореност на студентите и качество на преподаване в фармацията (1).
 • Учете се от университет, който има много по-високи световни стандарти в областта на фармакологията и фармацевтичните науки (2).
 • Проучване в новия UniSA Cancer Research Institute на UniSA за $ 247 милиона.
  Научете се в нашите университетски, специално изградени аптечни лаборатории и аптека.
 • Възползвайте се от нашите индустриални връзки и силни връзки с международно признати изследователски концентрации.
 • Придобийте професионален опит, когато завършвате стажове в общински и болнични аптеки.
 • Възползвайте се от над 50 години опит в областта на фармацията.
 • Придобийте две квалификации само с една допълнителна година на обучение, когато завършите единствената двойна Австралийска диплома по фармация и фармацевтични науки.
 • UniSA предлага единствената степен на фармация в Южна Австралия и е един от четирите университета в Австралия, които са член на престижния Национален алианс за фармакологично образование (NAPE).

(1) QILT: Проучване на резултатите от проучванията за резултатите на изследователите 2016-18 - Пълна заетост, Общо удовлетворение и индикатори за качество на обучението (Бакалавър). Единствените публични университети, основани на SA.
(2) 2018 г. за върхови научни постижения в Австралия (ERA)

Моментална снимка

Със специално изградените учебни заведения на място, международно признати преподаватели и силни професионални и клинични връзки с индустрията, ние сме изборът за студенти, които се стремят към фармация.

Нашите съоръжения в университета включват аптека лаборатория, където ще получите практически опит в биологичните, химическите и фармацевтичните науки, развивайки уменията, необходими за етичната аптечна практика в развиващата се здравна система. Вие също ще се възползвате от нашия нов аптечен апартамент, където ще се научите да разпределяте лекарства, да съветвате пациентите и да развивате уменията за предоставяне на клинични услуги, необходими за съвременната аптечна практика.

Основните акценти на тази степен включват:

 • биологични, химически и фармацевтични науки
 • подготовка, проучване и наблюдение на лекарствата и тяхното използване
 • предоставяне на информация за лекарствата и съвети за пациентите
 • етична аптечна практика
 • изследователски методи
 • изпробване и регулиране на лекарствата
 • Университетът организира клинични практики в общинския и болничния сектор

Като почетен студент ще развиете напреднали умения в областта на научните изследвания, фокусирайки се върху област на специализация в областта на фармацията и сродните науки.

Може също да имате възможността да влезете в двойна диплома с бакалавърска степен по фармация (с отличие), бакалавър по фармацевтична наука само с една допълнителна година на обучение. За да отговаряте на условията, трябва да получите средна оценка (GPA) от 5 или повече точки през втората година.

Какво ви трябва

Студентите, които предприемат дейности, при които се изисква взаимодействие с пациентите / обществеността за тяхната степен, като полеви или клинични стажове / посещения и в университетски клиники и гимнастически салони, трябва да демонстрират, че отговарят на задължителните изисквания за предварително настаняване. Те включват криминално разкриване на историята, заетост при детето и изисквания за имунизация. Моля, посетете звено за клинично настаняване за информация относно ключовите изисквания и достъп до пълните списъци на студентите.

Всички студенти, записани в програма за професионална регистрация, трябва да бъдат регистрирани в съответния Национален съвет. Процесът на регистрация се извършва от Агенцията за регулиране на здравните практики в Австралия (AHPRA), като Университетът предоставя уведомление на AHPRA след включването в програмата.

Какво ще научите

Тази диплома ще ви даде знания, умения и практически опит, необходими за кариера в непрекъснато променящата се област на фармацията.

Като почетен студент има и силен акцент върху научните изследвания, а вие ще завършите с уменията, необходими за предприемане и управление на изследователски проекти в среда, свързана със здравето.

По време на първите две години ще учиш:

 • биологични, химически и фармацевтични науки
 • етична аптечна практика
 • общи заболявания и лекарства, необходими за лечението им

През третата и четвъртата година ще учат:

 • pharmacotherapeutics
 • принципите за вземане на клинични решения
 • изследователски методи
 • проучване и регулиране на лекарствата
 • напреднала аптечна практика

През четвъртата година ще завършите професионални стажове в общински и болнични аптеки с възможности за селски и международен опит.

Защо бакалавър по фармация (отличие)

Завършването с отличие ще ви отдели от тълпата, като се гарантира, че имате конкурентно предимство и сте готови за кариера в индустрията, научните изследвания или по-нататъшно следдипломно обучение.

Ние предлагаме най-съвременна, специално изградена аптечна лаборатория за развитие на умения в областта на разработването на лекарства и фармацевтичните науки и аптека, където ще развиете клинична и професионална компетентност и ще научите необходимите комуникационни умения при работа с пациенти. , В апартамента се използват интегрирани информационни технологии и цифрови платформи, които да ви подготвят за бъдещето на аптечната практика.

Вашата кариера

За да бъдете успешен като фармацевт, трябва да имате интерес към здравето и благополучието на хората и общността. Вие също ще трябва да имате интерес към физическите науки и да признаете значението на социалните науки в развитието на здравния специалист. Възможността за работа без надзор и с висока степен на точност е от съществено значение, както и желанието да се развият умения за решаване на проблеми на високо ниво.

Освен това трябва да бъдете мотивирани да поемате интелектуално предизвикателство, да имате желание да придобиете специализирани знания във вашата дисциплина и силен интерес към научните изследвания. Вие ще трябва да бъдете прецизни, точни и ориентирани към резултатите и да притежавате изключителни умения за общуване с пациенти.

С новите разработки на лекарства и засилените терапевтични разработки фармацевтите имат повече възможности за кариера от всякога, което е добра новина за завършилите.

Фармацевтите получават работа в:

 • болници
 • аптеки
 • обществени услуги
 • грижи за възрастните
 • регулаторни органи
 • услуги по комбиниране или критични грижи
 • услуги за инфекциозни болести
 • академичните среди и научните изследвания

Като почетен студент можете да изберете да продължите кариерата си в научните изследвания - завършилите с отличие степени са много търсени от потенциалните работодатели, особено в университетски и изследователски центрове.

Бакалавърът по фармация (отличие) квалифицира студентите за регистрация като фармацевт, но за да стане практикуващ фармацевт, ще трябва да се заемете с програмата за обучение на стажанти по фармация в UniSA или друга институция. Други възможности за следдипломна квалификация включват клиничната магистърска програма.

Връзки с реалния свят

Силните ни връзки с научните изследвания означават, че ще имате възможността да работите заедно с опитни професионалисти в индустрията, всепризнати учени и утвърдени учени. Това е чудесна възможност за изграждане на важни взаимоотношения и мрежи, които могат да бъдат жизненоважни за развитието на вашата кариера след дипломирането.

Ние провеждаме редовни майсторски класове на служители в университета и изложения за заетост, както и събития от възпитаници в Австралия и чужбина.

Професионална акредитация и признаване

Програмата е акредитирана в Австралийския съвет по фармация.

Успешното завършване на програмата отговаря на академичните изисквания за регистрация като фармацевт в аптечния съвет на Австралия. Допустимостта за регистрация се определя от Фармацевтичния съвет на Австралия и включва подходящо признат и подходящ период на обучение под наблюдение.

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

The University of South Australia is a globally connected and engaged university with industry-informed teaching and research that is inventive and adventurous.

The University of South Australia is a globally connected and engaged university with industry-informed teaching and research that is inventive and adventurous. Свиване
Аделаида , Аделаида , Аделаида , Аделаида + 3 Още По-малко