Бакалавър по сестрински грижи

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Преглед

  • Завършете образователната си степен за 2 години, вместо за 3, ако имате предходна степен.
  • QUT е първият доставчик на висше образование в Куинсланд и има над 35 години опит и консултации в индустрията.
  • Попълнете повече от 800 часа клинично поставяне.
  • Пригответе се за кариера в обществени и частни болници, домове за здравни грижи, обществено здраве, болница в дома, училищно здравеопазване, патологични лаборатории, услуги за алкохол и наркотици и австралийските сили за отбрана.

Защо да изберем този курс?

Бакалавърът по сестрински грижи (Graduate Entry) осигурява Pathway за кандидати с бакалавърска степен във всяка област, различна от сестрински. Студентите получават еквивалент на една година напреднали (кредит) и завършват курса за две години вместо три.

QUT е първият доставчик на образование за висши медицински сестри в Куинсланд. Съдържанието на нашия курс отразява нововъведенията в областта на здравеопазването и медицинските сестри, които са били идентифицирани чрез консултации с партньори от индустрията, експерти по дисциплината и научна литература.

Фондационните проучвания изграждат вашите знания в ключови области от анатомията, физиологията и патофизиологията и ще ви запознаят с професионалната сестринска практика и съвременното здравно обслужване. Освен това ще развиете разбиране за фармакологията с акцент върху качествената употреба на лекарствата. Тези проучвания са допълнени с възможности за прилагане на теория на сестринството в клиничната практика в нашите институции в университета и в клинични разположения извън кампуса.

Завършилите тази степен са готови да се отличат в професия, в която обхватът на практиката се разширява и има по-големи отговорности за провеждането на по-сложни интервенции в редица здравни заведения и в различни групи от населението. Нашият курс отчита повишеното търсене на завършилите, които разбират важността на грижата, ориентирана към лицата и имат капацитета да ангажират хората като информирани партньори в здравеопазването си.

Учене в реалния живот

Нашите кампуси предлагат оперативни болнични стаи, където ще практикувате с истинско оборудване и най-новите технологии в симулирана среда. Опитът ви в областта на реалната индустрия започва с наблюдателна дейност през първия семестър на първата година и продължава с опит в клиничното настаняване всеки семестър след това. Нашето силно сътрудничество с индустрията означава, че можете да имате достъп до места за настаняване в области на сестринската практика, които са от особен интерес - например в операционните или спешните сестри.

Ще изпълните повече от 800 часа работа с широка подкрепа, която включва непрекъсната обратна връзка за вашето представяне от клиничните фасилитатори и менторски взаимоотношения с регистрираните сестри-ментори. Вие също ще имате възможност да кандидатствате за пътуване в чужбина и да предоставяте здравни услуги на общностите в развитите и развиващите се страни.

Какво да очаквам

С повече от 35 години консултации и опит в индустрията, Школата на сестрата на QUT е един от най-големите и утвърдени центрове в Австралия. Нашите завършили медицински сестри са способни да предоставят безопасни и компетентни практики. Те демонстрират грижи за сестри, които са културно безопасни, ориентирани към пациента, основани на доказателства и уважение.

114248_Image9Realsupport_1500Wx1000H.jpg

Кариерни резултати

Сестринството е една от най-разнообразните здравни професии и предлага възможности за заетост в Австралия и чужбина.

Заетостта може да бъде в общи и специализирани области като спешна помощ, педиатрия или психично здраве и в области на здравеопазването извън традиционното болнично отделение, включително здравеопазване на общността, грижи в дома, здравеопазване в училище, лаборатории за патология, алкохолна и наркотична зависимост и въоръжените служби.

Много медицински сестри завършват по-нататъшното си обучение и стават специалисти в сестрински грижи, медицински сестри, аварийни сестрински грижи, сестрински грижи за интензивни грижи, сестрински грижи за психичното здраве или детски, детски и младежки медицински сестри.

Професионално признание

Този курс е акредитиран от Австралийския съвет за акредитация по сестринство и акушерство. Завършилите имат право да кандидатстват за статут на медицинска сестра в Съвета по медицинска сестра и акушерство на Австралия.

Възможни кариери

Медицинска сестра

114246_Image2QUT_KG_Education_Building.jpg

Такси

Действителните ви такси могат да варират в зависимост от това кои единици избирате. Ние преглеждаме годишните такси и те могат да се увеличават.

  • 2019: $ 33 500 на година на пълен работен ден (96 кредитни точки)
  • 2020: 36 300 щатски долара на година на пълен работен ден (96 кредитни точки)
Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

QUT is a major Australian university with a global outlook and a real-world focus. We are one of the nation’s fastest-growing research universities and our courses are in high demand. Our graduates in ... Научете повече

QUT is a major Australian university with a global outlook and a real-world focus. We are one of the nation’s fastest-growing research universities and our courses are in high demand. Our graduates include eight Rhodes Scholars, five of these awarded in the past six years. Свиване