Бакалавър по обществено здраве

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Преглед

 • Изберете избираема област на проучвания, като например хранене в общността, здраве на местното население, семейни въпроси и въпроси, свързани с пола, управление на здравето и общи изследвания в областта на психологията.
 • Завършете 180 часа професионални разположения, както в Австралия, така и в чужбина, за да получите истински опит и контакти в индустрията.
 • Подгответе се за кариера в здравното образование и насърчаване, разработване на политики, епидемиология, управление на риска и превенция на заболяванията.

Защо да изберем този курс?

Този курс предлага гъвкавост да концентрирате обучението си в области, които са съобразени с възможностите за кариера. Вие ще изберете пет избираеми единици от области, които включват общностно хранене, местно здраве, семейни и полови въпроси, здравен мениджмънт и общи изследвания в психологията. Можете да изберете да адаптирате програмата за по-нататъшно обучение и кариера като регистриран здравен служител по околната среда или служител по трудова медицина и здравеопазване.

По време на този курс ще завършите 180 часа професионално настаняване. Това ви дава възможност да работите заедно с професионалисти в бранша и да допринасяте за реални проекти. Те могат да бъдат завършени в столичните и регионалните райони в Куинсланд или в чужбина. Наскоро нашите ученици бяха настанени в неправителствени организации като Съвета по рака и Фондацията за сърце, превантивни здравни ведомства, групи за защита на обществото и за застъпничество и в международен план с нашите партньори във Виетнам, Камбоджа и Индия.

Разбирането на биологичните, социалните, културните, икономическите и физическите фактори, които са в основата на здравето на една общност, може да бъде приложено към много здравни дисциплини. Ще бъдете обучавани от професионалисти с опит в медицината, медицинските сестри, научните изследвания, разработването на политики и управлението на здравните услуги. Нашите възпитаници са стратегически мислители, които могат да приложат знанията си за разработване на иновативни решения, които създават подобрено здраве и качество на живот за всички.

Какво да очаквам

Професионалистите в областта на общественото здраве разбират как фактори като пол, социално-икономически статус и достъп до образование могат да повлияят на здравето. Те прилагат тези знания за разработване и предоставяне на здравни програми, услуги и политики, които подобряват здравето и благосъстоянието на цялото население. Те могат да се специализират в предотвратяване на разпространението на болести, насърчаване на здравните услуги, разработване на политики и практики, които осигуряват справедливи и справедливи здравни системи, създаване на по-безопасна работна среда, проучване на устойчиви екологични практики, застъпничество за малцинствени групи или насърчаване на общностите да приемат здравословен начин на живот.

Двойни градуси

Можете да разширите възможностите си за кариера още повече, като сдвоите тази степен с такава в допълнителна област като сестрински грижи, човешки услуги или професионална комуникация.

114252_Image415589843986_eb175bed0b_o.jpg

Кариерни резултати

Много завършили работят в местни, държавни или национални здравни служби. Тяхната роля може да се съсредоточи върху здравното образование и насърчаване, разработване на политики, епидемиология, управление на риска и превенция на заболяванията. Завършилите могат да работят и в неправителствени и обществени организации или като служители по проекта в международни здравни агенции.

Като завършвате допълнителни проучвания, като например диплома или магистърска степен, можете да се специализирате в контрола на болестите; промоция на здравето; здравето, безопасността и околната среда; или управление на здравето.

Професионално признание

Завършилите имат право на членство в Асоциацията за обществено здраве на Австралия и Австралийската асоциация за промоция на здравето.

Възможни кариери

 • администратор
 • Общностни здравни служители
 • Общностни работници
 • епидемиолог
 • Държавен служител
 • Здравен педагог
 • Офицер за насърчаване на здравето
 • Home Economist
 • Информационен служител
 • мениджър
 • Политически служител
 • Ръководител проект
 • Служител по общественото здраве
 • Мениджър на програмата за обществено здраве

114245_Image10GPCampuspicture_3000Wx1373H.jpg

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

QUT is a major Australian university with a global outlook and a real-world focus. We are one of the nation’s fastest-growing research universities and our courses are in high demand. Our graduates in ... Научете повече

QUT is a major Australian university with a global outlook and a real-world focus. We are one of the nation’s fastest-growing research universities and our courses are in high demand. Our graduates include eight Rhodes Scholars, five of these awarded in the past six years. Свиване