Бакалавър по обща медицина

Общ преглед

Описание на програмата

Перспективите за развитие на здравеопазването, качеството и достъпността на медицинските услуги зависят от професионалното ниво на медицинския персонал като основен ресурс в здравеопазването. Медицинската професия е от съществено значение в съвременното общество и изисква силен интерес към науките и страст за подпомагане на другите. Тези два фактора осигуряват мотивацията, която е от най-голямо значение по пътя на обучение през много години, за да се постигне целта да стане напълно квалифициран лекар.

Програмата за бакалавър по обща медицина има за цел да предостави на студентите здрави теоретични и практически знания, които им позволяват да мислят медицински и да задълбочават образованието си в областта на медицината. Това е интердисциплинарна програма, съчетаваща биомедицински науки и обучение за клинични умения. Студентите ще придобият всеобхватни теоретични знания, които ще им помогнат да мислят научно и да задълбочат образованието си във всеки специализиран отрасъл.

Очаква се успешните завършители на тази програма:

 • Бъдете умели да критично оценявате и прилагате най-добрите налични доказателства към своята практика.
 • Демонстрирайте осведомеността за социалния, икономическия, етичния контекст на здравето и болестите и предоставянето на грижи.
 • Бъдете заети с въпросите за качеството и човечността в здравеопазването.
 • Имайте умение да се справите с ключовите въпроси, свързани с медицината.
 • Предоставяне на примерни първични, вторични и третични здравни грижи и други свързани здравни услуги в общността.

Компоненти на програмата

Бакалавърската програма по обща медицина е четиригодишна програма на пълен работен ден, съчетаваща теоретично изследване и клинично обучение. Теоретичните курсове обхващат такива области на медицината като кардиология, пулмология, алергология, имунология, нефрология, гастроентерология, ендокринология, хематология, ревматология и други, които дават стабилни познания за спецификите на всяка медицинска област.

Клиничното обучение осигурява на студентите широко клинично научно образование с излагане на грижи за пациентите и практикуване на медицината. Програмата се основава на различни методи на обучение, за да се снабдят учениците с критично мислене и комуникативни умения, необходими за осигуряване на експертна грижа. Чрез клиничното обучение студентите придобиват основни клинични умения и се научават как да работят в тясно сътрудничество с едно от най-разнообразните групи от страната. Клиничното обучение дава на студентите забележителна възможност да придобият практически опит от водещите експерти в областта на медицината.

Кариерни перспективи

Медицината предлага огромен набор от възможности. Като бакалавър по обща медицина ще имате широки възможности за кариера:

 • Амбулаторни лекари:
  • лекари в селски, областни и регионални болници.
  • спешни лекари.
  • лекари на клинични диагностични лаборатории и отделения.

123633_pexels-photo-433267.jpegPixabay / Pexels

Допускане

За да влезете в университета трябва да предоставите следните документи:

 1. Изявление, адресирано до ректора на университета;
 2. Оригиналът на документа за средно образование (общо средно образование), техническо и професионално или висше образование (удостоверение, диплома за колеж и др.)
 3. 6 снимки (размер 3x4);
 4. Медицинско свидетелство с форма 086-U (със снимка на флуорография)
 5. Оригиналният сертификат на UNT или CTA;
 6. Здравният паспорт (или 063 формулира ваксинационна карта);
 7. Документът за самоличност и неговото копие (лична карта или паспорт).

Кратък преглед

Език на преподаване Английски / казахски / руски
продължителност 5 години
Брой кредити (основни дисциплини) 73
Начален час Есенен семестър 2020 (септември)
Тип на изследването Пълен работен ден
Област на интерес химия, биология, физиология

Контакти

Координатор на програмата Декан на Медицински факултет
Светлана Муратбекова
електронна поща: medicina.fakultet@bk.ru
телефон: 7 (716) 2721954
Служба за международни отношения

Управител на Службата за международни отношения
Алтинай Ахметова
електронна поща: academ.dep.poly@gmail.com
телефон: 7 (716) 2721122

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Sh. Ualikhanov Kokshetau State University is one of the leading regional universities in Northern Kazakhstan. It is more than 50 years in the lead of the education system. The university was establish ... Научете повече

Sh. Ualikhanov Kokshetau State University is one of the leading regional universities in Northern Kazakhstan. It is more than 50 years in the lead of the education system. The university was established in 1996. Today Sh. Ualikhanov Kokshetau State University is a modern, actively developing higher education institution with a worthy tradition, great potential and serious plans for the future. Свиване