Бакалавър по медицина

Общ преглед

Описание на програмата

Първите три години от медицинското образование са прекарани в кампуса Rumelifeneri на университета в Коч, докато клиничното образование се дава в Университетската болница за обучение и изследвания на Коч, която започна да функционира през септември 2014 г. Кампусът по здравни науки, който се простира на площ от 220 000 м2 включва Медицинското училище, Медицинското училище, изследователските лаборатории и Центъра за усъвършенствано обучение. Целта на Campus Health Sciences е да допринесе за създаването на квалифициран човешки капитал в сектора на здравеопазването със своя иновативен подход и динамичен екип по северноамериканските стандарти.

Нашето училище, предпочитано от отлични студенти на приемния изпит в университета от началото, записва 15 пълни стипендии, 25 половин стипендия, общо 40 студенти всяка година.

Едно от най-големите предимства на медицинското образование с малък брой студенти е по-големият брой академични преподаватели на студент. Това предимство дава възможност на студентите да провеждат научни изследвания в техните области на интерес и привилегия да участват активно в клинични разработки. Представянето на резултати от техните изследвания на международни научни конгреси дава възможност на нашите студенти да се срещнат с научната общност в начален етап от кариерата си. В резултат на това студентите от Университета по медицина в Коч се дипломират като изследователски ориентирани лекари следвайки и прилагайки иновации в медицината.

Друга мисия на нашето медицинско образование е да възпитаме лекари с международна квалификация. В края на третата си година всички наши студенти получават подкрепа за изпит за медицинско лицензиране на САЩ (USMLE).

Агрегирайки изящен преподавател с изключителни студенти, нашето училище получава високи оценки по изпит за специалност по медицина и медицински изпит за лицензиране в САЩ, което е още едно показание за значимото ни постижение.

Програмата "Медицина" в Университета Koç включва:

 • Продължителност: 6 години
 • Начин на преподаване: всички курсове се преподават на английски, но от третата година студентите трябва да учат турски, за да могат да взаимодействат с пациентите в нашата университетска болница.
 • Специалност: Медицински доктор (MD).
 • Признаване на степента в чужбина: Училището по медицина на Университета Koç е включено в одобрените списъци на училищата на ECFMG (за кандидатури за клинични магистрали в САЩ), California Medical Board и GMC (за приложения в клинични магистърски програми в Обединеното кралство).

Жилищни разходи и стипендии

 • Настаняване в общежитие в университета варира между 2.000 - 5.500 USD на академична година.
 • Жилищните разходи (храна, местни пътувания, книги и т.н.) могат да бъдат около 5 000 USD за академична година.

За чуждестранни студенти се предлагат стипендии за частично обучение въз основа на академични постижения.

Трябва само да изпратите заявката си онлайн и да посочите във вашето мотивационно писмо, че бихте искали да се считате за стипендия и накратко да обясните защо.

След това комисията за оценка на факултета взема решение за приемане и стипендия за кандидатстване.

Препоръчваме Ви да кандидатствате възможно най-рано за по-добър шанс за получаване на стипендия.

Изисквания за прием

 • MCAT - предпочитан минимум 505 точки или оценка на SAT изпитание от 1410 точки или по-висока
 • TOEFL изпитен резултат от 80 точки или по-висок (ако има такъв)
 • 2 препоръчителни писма
 • мотивационно писмо
 • диплома за средно образование и преписи

Качвате цялата тази информация в нашата онлайн система за кандидатстване.

Повече информация:

https://international.ku.edu.tr/https://medicine.ku.edu.tr/en/

Последна актуализация Юли 2019

За учебното заведение

Koç University is a leading research and liberal arts university located in Istanbul, Turkey that offers all its programs in English. Recognized globally for facilitating cutting-edge research in its ... Научете повече

Koç University is a leading research and liberal arts university located in Istanbul, Turkey that offers all its programs in English. Recognized globally for facilitating cutting-edge research in its full collection of Colleges—including Administrative Sciences & Economics, Engineering, Natural Sciences, Humanities & Social Sciences, Law, and Medicine—Koç University has been distinguished by its notable contributions to the elevation ofeducation, knowledge, and service, both domestically and beyond. International admission details can be found at https://international.ku.edu.tr/ Свиване