Бакалавър по медицина

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Преглед

  • QUT е първият доставчик на висше образование в Куинсланд и има 40 години опит и консултации в индустрията.
  • Попълнете 840 часа клинично поставяне.
  • Възможности за кандидатстване за пътуване в чужбина и предоставяне на здравни услуги на общностите в развитите и развиващите се страни.
  • Подгответе се за кариера в обществени и частни болници, домове за здравни грижи, обществено здраве, болница в дома, училищно здравеопазване, патологични лаборатории, услуги за алкохол и наркотици и въоръжените сили.

Защо да изберем този курс?

QUT е първият доставчик на образование за висши медицински сестри в Куинсланд. Съдържанието на нашия курс отразява нововъведенията в областта на здравеопазването и медицинските сестри, които са били идентифицирани чрез консултации с партньори от индустрията, експерти по дисциплината и научна литература.

Фондационните проучвания изграждат знанията ви в ключови области на анатомията, физиологията и патофизиологията и ще ви запознаят с професионалната сестринска практика и съвременните здравни услуги. Също така ще развиете разбиране на фармакологията с акцент върху качествената употреба на лекарства. Тези проучвания се допълват с възможности за прилагане на сестринската теория в клиничната практика в нашите учебни заведения и в клинични помещения извън колежа.

Завършилите тази степен са готови да се отличат в професия, в която обхватът на практиката се разширява и има по-големи отговорности за провеждането на по-сложни интервенции в редица здравни заведения и в различни групи от населението. Нашият курс отчита повишеното търсене на завършилите, които разбират важността на грижата, ориентирана към лицата и имат капацитета да ангажират хората като информирани партньори в здравеопазването си.

Кандидатите, които са завършили диплома за медицинска сестра (вписана медицинска сестра) в рамките на 10 години от приемането в бакалавърската степен по сестрински грижи, ще получат една година напреднала квалификация. Това ви позволява да завършите курса за две години вместо три. Ако завършите дипломата си преди да получите QTAC оферта, QUT автоматично ще ви предостави тази напреднала позиция. Ако завършите дипломата си, след като сте получили достъп до QUT, ще трябва да подадете молба за напреднали.

Учене в реалния живот

Нашите кампуси предлагат оперативни болнични стаи, където ще практикувате с истинско оборудване и най-новите технологии в симулирана среда. Опитът ви в областта на реалната индустрия започва с наблюдателна дейност през първия семестър на първата година и продължава с опит в клиничното настаняване всеки семестър след това.

Вие ще завършите 840 часа работа, с обширна подкрепа, която включва непрекъсната обратна връзка за вашето представяне от клиничните фасилитатори и менторски взаимоотношения с регистрираните ментори. Може също да имате възможност да кандидатствате за пътуване в чужбина и да предоставяте здравни услуги на общности в развитите и развиващите се страни.

Какво да очаквам

С 40 години консултации и опит в индустрията, Школата на сестринството на QUT е един от най-големите и утвърдени центрове в Австралия. Нашите завършили медицински сестри са способни да предоставят безопасни и компетентни практики. Те демонстрират грижи за сестри, които са културно безопасни, ориентирани към пациента, основани на доказателства и уважение.

114268_Image6_SDS3348adjContrast_web-Copy.jpg

Двойни градуси

Можете да разширите възможностите си за кариера още повече, като съчетаете тази степен с тази в една допълнителна област като общественото здраве, психологията или парамедичната наука.

Кариерни резултати

Сестринството е една от най-разнообразните здравни професии и предлага възможности за заетост в Австралия и чужбина.

Заетостта може да бъде в общи и специализирани области като спешна помощ, педиатрия или психично здраве, както и в области на здравеопазването извън традиционната болнична част, включваща здравеопазване в общността, грижи в домашни условия, училищно здравеопазване, патологични лаборатории, алкохолна и наркотична зависимост, и въоръжените служби.

Много медицински сестри завършват по-нататъшното си обучение и стават специалисти в сестрински грижи, медицински сестри, аварийни сестрински грижи, сестрински грижи за интензивни грижи, сестрински грижи за психичното здраве или детски, детски и младежки медицински сестри.

Професионално признание

Този курс е акредитиран от Австралийския съвет за акредитация по сестринство и акушерство. Завършилите имат право да кандидатстват за статут на медицинска сестра в Съвета по медицинска сестра и акушерство на Австралия.

114248_Image9Realsupport_1500Wx1000H.jpg

Регистрация на ученик

QUT автоматично регистрира студентите, записани в този курс, в Съвета по медицинско сестринство и акушерство на Австралия в съответствие със Закона за националното законодателство за здравната практика. 2009 г. Информация за регистрацията на студентите можете да намерите в Агенцията за регулиране на здравните практики в Австралия.

Такси

Действителните ви такси могат да варират в зависимост от това кои единици избирате. Ние преглеждаме годишните такси и те могат да се увеличават.

  • 2019: $ 33 500 на година на пълен работен ден (96 кредитни точки)
  • 2020: 36 300 щатски долара на година на пълен работен ден (96 кредитни точки)
Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

QUT is a major Australian university with a global outlook and a real-world focus. We are one of the nation’s fastest-growing research universities and our courses are in high demand. Our graduates in ... Научете повече

QUT is a major Australian university with a global outlook and a real-world focus. We are one of the nation’s fastest-growing research universities and our courses are in high demand. Our graduates include eight Rhodes Scholars, five of these awarded in the past six years. Свиване