Бакалавър по медицина, бакалавър по хирургия (MBBS)

Общ преглед

Описание на програмата

Клинични умения, от самото начало

Лондонският университет „Queen Mary“ с гордост предлага петгодишна бакалавърска програма по медицина, бакалавър по хирургия (MBBS), преподавана на средиземноморските острови в Малта. MBBS се преподава от Barts и The London School of Medicine and Dentistry, факултет на Queen Mary, член на групата Russell на водещи изследователски университети във Великобритания.

MBBS Mala в 12 прави точки

 1. Пълен работен ден, 5-годишна програма
 2. Преподава се на английски на остров Гозо, Малта.
 3. Завършилите получават медицина MBBS от Лондонския университет „Queen Mary“ (Barts и The London School of Medicine and Dentistry)
 4. Студентите кандидатстват директно в Лондонския университет „Queen Mary“, а не в UCAS
 5. Всички студенти трябва да издържат теста за клинична способност във Великобритания (UCAT)
 6. Джуниър доктор (FY1 и FY2) позиции на разположение в Малта
 7. Вписан в Световния указател на медицинските училища
 8. На 2-ро място в The Guardian University Guide 2020 и The Complete University Guide 2020
 9. 3-то в света по изследвания на цитати в медицината от QS World University Rankings 2019
 10. Същата основна учебна програма като MBBS в Лондон
 11. Ранен клиничен опит с иновативна научноизследователска програма
 12. Учете в най-съвременното медицинско училище, за разлика от всяко друго в Европа

Програмата е предназначена да предостави на студентите медицинските знания, клиничните умения и професионалните нагласи, необходими, за да станат компетентен доктор на Фондацията (FY1). Нашата спирална учебна програма се преподава в серия от модули, базирани на системи за тяло, които от своя страна обхващат различни научни и медицински теми. Учебният план е интегриран, базиран на проблеми и системи и насърчава ранния контакт с пациентите и клиничните умения. Програмата е много подобна на програмата на MBBS London по отношение на съдържанието, метода на доставка и критериите за подбор.

За Бартс и Лондонското училище по медицина и стоматология

Едно от водещите медицински училища във Великобритания, Barts и The London School of Medicine and Dentistry обединява две почтени учебни заведения: болница „Св. Вартоломей“, която датира от 1123 г., и „The London Hospital Medical College“, която е била изградена с първата цел медицинско училище в Англия и Уелс, основано през 1785г.

Това богатство от традиции е комбинирано с някои от най-модерните медицински заведения във Великобритания, включително най-голямата нова болница в Европа, първата нова сграда на дентална болница във Великобритания за 40 години и сградата Blizard, съдържаща някои от най-големите открити -планирани лаборатории за биомедицински изследвания в Европа.

Както бихте очаквали от медицински колеж, който има опит от 230 години в обучението на следващото поколение лекари и хирурзи, нашите студенти са много доволни от своя опит в обучението - в най-новото Национално проучване на студентите (NSS 2017), 93 на сто са били доволни от качеството на курса си. Ние ще внесем същите стандарти на иновативно ръководено от изследователско обучение и инвестиране в отлични съоръжения на нашите MBBS в Малта.

Изследователска сила

Според Рамката за научни постижения (REF 2014), Barts и The London School of Medicine and Dentistry са поставени в първите седем институции на Обединеното кралство и в трите единици на оценка - клиничната медицина; Обществено здравеопазване, здравни услуги и първична помощ; и съюзни здравни професии, стоматология, медицинска сестра и фармация.

Обучение и учене

Вашите преподаватели ще ви подкрепят и насърчават да развиете независимо отношение към ученето, като например да вземате решения как да се справите с ключови теми и да ги изследвате и да ги обсъждате със състуденти.

Този подход ще ви подготви за живот като квалифициран лекар, когато ще поемете отговорност за актуализирането на своите знания чрез непрекъснато професионално развитие.

Използваните методи на преподаване ще гарантират, че можете да разберете както принципите на медицината, така и да приложите знанията си по един и същ начин при лечение на пациент.

В сравнение с по-традиционните програми, официалните лекции играят малка роля в програмата на MBBS Малта.

Практически сесии

В ранната част на програмата се провеждат сесии в нашите клинични кабинети, оборудвани с компютри и телевизор със затворен кръг.

Комуникационни умения

Ще получите практическо обучение за техники за интервюиране и специални сесии, посветени на комуникацията между лекарите и техните пациенти.

Работа по проект

Работата по проекта ще ви доведе до контакт с местната общност чрез работа с лични лекари и преподаватели в общността.

Обучение въз основа на проблеми

Централен елемент на медицинската учебна програма е обучението, базирано на проблеми. PBL включва групи от осем до десет ученици, които работят заедно, за да разберат и обяснят основните проблеми на проблема под ръководството на преподавател.

Ефективната работа в екип е от съществено значение за PBL: провеждането на независими изследвания и представянето на вашите открития пред групата ще ви помогне да запазите информацията, от своя страна развивайки своите комуникационни умения. Ранното използване на клиничните сценарии ще ви помогне да приложите знанията си.

Оценяване

Моделът на оценяване е комбинация от непрекъснато оценяване и редовни изпити по цялата програма, с окончателни изпити всяка година. Схема на достойнствата и отличията възнаграждава отлични или изключителни резултати във всеки сектор от учебната програма. Съществува и цялостна схема от награди за признаване на специални способности както в основните изпити, така и по специализирани предмети.

Текуща оценка

Непрекъснатото оценяване ви предоставя редовни възможности за укрепване на вашето обучение. Можете да наблюдавате собствения си напредък и преподавателският персонал може да идентифицира учениците, които може да се нуждаят от допълнителна помощ при обучението си. Непрекъснатото оценяване се осъществява в много форми: кратки прегледи в курса, писмени отчети за проблеми или проучени случаи, плакат, клинични или други презентации, дневници, работни книги, директно наблюдение или клинични оценки на фирмата. Този подход към изпитите в края на годината води до по-малко стрес и стрес за студентите.

Прегледи в края на годината

Изпитите в края на годината измерват напредъка чрез основната учебна програма и използват редица иновативни методи за оценка. Писмените документи тестват знанията и нейното приложение за решаване на проблеми, с разширени съвпадащи въпроси, кратък отговор и модифицирани въпроси за есе, често използвани във връзка с клинични сценарии. Освен това в първите две фази на програмата се използват компютърни изпити за анатомия, хистология и интерпретация на данни.

Обективни структурирани клинични прегледи (ОССЕ)

Те се използват от първата година на програмата за оценка на компетентността по клинични, комуникационни и практически умения. Студентите се движат през поредица от станции, където имат пет или десет минути, за да изпълнят определена задача с реален или симулиран пациент или манекен.

Формиращи семинари за оценка

Семинарите за формативно оценяване (където оценките не се броят) и неофициалната обратна връзка в учебните сесии в малки групи ви помагат да развиете своите знания и лични и групови умения по време на цялата програма.

Оценка на избраните от студента компоненти

SSC се оценяват индивидуално по проста система за класифициране, която се вгражда в портфолио, обхващащо много аспекти на медицината. Те трябва да бъдат успешно завършени в края на всяка година, за да преминат към следващата година и могат да помогнат за информиране на присъждането на заслуги в други части на програмата.

Изисквания за английски език

Езикът на преподаване на програмата MBBS Малта е английски. Ще трябва да представите доказателства за уменията си по английски език като част от нашия процес за оценка на кандидатурата, а именно:

 • GCSE английски език или
 • Оценка на IELTS общо 7,0, взета в рамките на две години.

За тези, които все още не са изпълнили нашите изисквания, ще включим това като част от условията на вашата оферта, ако са избрани. За допълнителна информация, моля, вижте нашата страница на английски език.

Последна актуализация Авг. 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Queen Mary University of London (QMUL), a Russell Group university in the UK has opened a medical campus in Malta, Europe. We are accepting applications for September 2018 entry and our application de ... Научете повече

Queen Mary University of London (QMUL), a Russell Group university in the UK has opened a medical campus in Malta, Europe. We are accepting applications for September 2018 entry and our application deadline is Saturday 30 June 2018. Свиване