Бакалавърски сестрински мениджмънт

Общ преглед

Описание на програмата

В момента сестринството претърпява бързи промени. Дигитализацията, непрекъснато увеличаващите се разходи или демографските промени са само няколко точки, които показват защо са необходими експерти за това. Следователно специалистите са с голямо търсене и трябва да донесат икономическо мислене, както и познаване на приложимите законови разпоредби, организационен талант, медицински опит и интерес към хората и техните нужди. Курсът за управление на медицински сестри Ви предлага отлични перспективи в сестринството - независимо дали в болници, сестрински заведения или в амбулаторни услуги.

период на изследване
  • Стандартен период на обучение: 36 месеца
  • Възможни са различни времеви модели
  • Началото на обучението е възможно по всяко време
допускане
(Технически) квалификация по абитуриен или свързан предмет
Без Абитур:
  • Сертификат на капитан или напреднало обучение
  • Поне две години професионално обучение, последвано от най-малко 3 години професионален опит (на пълен работен ден)
акредитация
FIBAA, ZFU (номер на одобрение 169116c)

курс Преглед

В бакалавърската степен по мениджмънт на медицински сестри комбинирате икономическо ноу-хау със съдържание от сестринския бранш. Вие се занимавате с теми като право на медицински сестри, финансиращи системи в сестринството, образование за възрастни хора и лечебно образование и управление на качеството в сестринството.

Нашата бакалавърска програма е модулна, което означава, че учиш, използвайки предметни области, които са разделени на така наречените „модули“. В рамките на тези модули има въвеждащ курс и задълбочен курс, които ви подготвят систематично за завършването на този модул. В рамките на модулите ще получите ECTS точки (Европейска система за трансфер на кредити) за всяко успешно завършване, които документират вашата ефективност. Тези ECTS точки са международно съпоставими и разбира се признати.

Акредитирана степен

Всички текущи курсове в IUBH са акредитирани от FIBAA (Фондация за международна акредитация на бизнес администрацията).
Акредитацията се предоставя само ако съдържанието и структурата на учебната програма отговарят на всички качествени изисквания.

FIBAA е вид TÜV за академично образование, който проверява качеството на бакалавърските и магистърските курсове от името на Съвета по акредитация. Акредитацията се подновява на всеки пет (първа акредитация) или седем (повторна акредитация) години - гаранция за качеството на нашето преподаване.
FIBAA присъжда своя първокласен печат за курсове с изключително качество. Пет курса в IUBH вече са отличени с този специален печат. IUBH е един от водещите университети в Германия с пет или повече премиум печати.

Вашата бъдеща кариера в здравеопазването

Като мениджър за грижи, вие работите в интерфейса между администрация и грижа. Вие сте връзката и координиращата сила между сестринската служба в болници или домове и съответното ниво на управление.

Последна актуализация May 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Mit unserem IUBH Fernstudium bieten wir Studierenden die Möglichkeit, sich flexibel und praxisorientiert auf ihren Karrierestart vorzubereiten.

Mit unserem IUBH Fernstudium bieten wir Studierenden die Möglichkeit, sich flexibel und praxisorientiert auf ihren Karrierestart vorzubereiten. Свиване