Бакалавърска физиология

Общ преглед

Описание на програмата

Като студент по физиология на упражненията ще изучавате как упражнението променя структурата и функцията на човешкото тяло. Ще получите солидна основа в основните и приложни науки и ще се задълбочите във физиологията, анатомията, кинезиологията, силата и кондицията и свързаното с тях здраве.

Практическият практически опит е включен в нашата програма. Нашите преподаватели и мрежа от възпитаници ще отворят вратите за невероятни възможности в областта. Нашите студенти не само работят директно с треньорите и спортистите в атлетическия отдел на ONU , но и наемат стажове на места като Клиниката в Кливланд, Общата болница Акрон и Катедрата по лека атлетика на Охайо.

От първия ден ще сте част от нашето семейство. Ще се насладите на малки класове, безопасен кампус и трайни приятелства. Нашите подкрепящи професори ще ви опознаят. Те ще ви насочват към всяка стъпка по пътя, докато вземате решения за бъдещето си.

107037_13.jpg

Солидни резултати

  • 6 Нашата програма за физиология на упражненията е една от само шестте в Охайо, която е акредитирана от Комисията за акредитация на съюзническите програми за здравно образование (CAAHEP).
  • 7 Нашата силова и кондиционна концентрация е една от седемте в Охайо, която трябва да бъде призната от NSCA като програма за разпознаване на образование.
  • 90 Нашите студенти се радват на по-голяма от 90 процента степен на приемане в съюзнически програми за висше образование и професионални програми.
  • 13: 1 ONU съотношение между студент и преподавател.

Изберете концентрация

Нашата програма ви дава гъвкавост да проучите вашите интереси и да промените мнението си. Не е нужно да сте 100 процента сигурни в бъдещите си планове. Ние проектирахме учебната си програма да бъде подходяща за много различни професионални кариери. Можете да избирате между две различни концентрации: клинични и рехабилитационни науки и сила и кондициониране / човешка ефективност.

Клинични и рехабилитационни науки

Тази концентрация балансира курсовата работа с приложното обучение (стажове и задължителни часове за наблюдение) и ще ви подготви за различни съюзни здравни професии, включително физиология на упражненията или атлетическа тренировка. Много от нашите възпитаници използват тази концентрация за постигане на висши професионални степени във физическа или трудова терапия. Студентите, които знаят, че искат да станат атлетичен треньор, могат да кандидатстват за членството на 3 2 Master of Athletic Training в няколко университета. Тази петгодишна програма включва три години в ONU да получи бакалавърска степен по физиология на упражненията, а след това две години в друг университет за магистър по атлетически тренировки.

Сила и кондиция / човешки характеристики

Тази концентрация предлага предизвикателна учебна програма, която включва практически и практически опит и ви подготвя за завършване на училище или различни професионални кариери, включително сърдечна рехабилитация, корпоративен или обществен фитнес или работа с колегиален или професионален атлетичен екип. Чрез комбинация от нашата предизвикателна учебна програма и вашия собствен упорит труд, вие ще бъдете готови да се явите на национални изпити за сертифициране като тези, предлагани от Американския колеж по спортна медицина (ACSM) и Националната асоциация за здравина и кондиция (NSCA). Сертифицирането ще ви отличи от конкуренцията, като гарантира, че отговаряте на строги национални стандарти на практика. 107033_4.jpg

Резултати от обучението

Студентите по специалност физиология на упражненията ще:

  • Извършвайте общи физиологични оценки на физически упражнения (т.е. аеробен капацитет, мускулна издръжливост, мускулна сила, гъвкавост, телесен състав, сърдечна честота и кръвно налягане) на заседнали и тренирани лица, както се оценява чрез оценки на уменията.
  • Изпълнете предписания за упражнения за подобряване на способността за упражнения на заседнали и обучени хора.
  • Прилагане на програми за упражнения и промоция на здравето за заседнали и обучени хора.

Следните показатели ще бъдат изпълнени, за да отговарят на националните стандарти за акредитация на CAAHEP:

  • Завършилите физическа физиология ще бъдат професионално и академично подготвени за клинични и професионални сертификати, както се оценяват от пропускните курсове
  • Завършилите физическа физиология ще бъдат подготвени академично за следдипломни и следдипломни програми и заетост с директно влизане, както се оценява от процента на стажуване
  • Завършилите физическа физика ще бъдат подготвени професионално за избраните от тях кариери, свързани с физиология на упражненията, както се оценяват чрез оценки на рецепторите за стаж, проучвания на удовлетвореността на завършилите и проучвания на работодателите.

Упражненията специалности по физиология продължават да стават физикален или професионален терапевт, кардиопулмонална рехабилитация, професионалист по сила и кондициониране, личен треньор или фитнес професионалист, мениджър на корпоративна уелнес програма или треньор по сила за университетски или професионален спортен отбор.

107032_3.jpg

учебна програма

Физиологичните специалности за упражняване вземат основна група от 57 кредитни часа, за да изпълнят изискванията за акредитация на CAAHEP. След това студентите избират концентрация - или клинични и рехабилитационни науки, или сила и кондиция / човешка ефективност - която изисква допълнителни 12 кредитни часа. Курсовете включват анатомия и физиология, физиология на упражненията, физиология на стареенето, патофизиология, спортно хранене и добавки, упражнения за тестване и предписване и сила и кондиция.

„Беше чудесен избор за мен поради малката обстановка, приятелската атмосфера и многобройните възможности за растеж.“

Lindsey Inkrott, BS '16

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Ohio Northern University is an independent, comprehensive University located in the scenic village of Ada, Ohio. The University comprises five colleges: Arts & Sciences, Business Administration, E ... Научете повече

Ohio Northern University is an independent, comprehensive University located in the scenic village of Ada, Ohio. The University comprises five colleges: Arts & Sciences, Business Administration, Engineering, Pharmacy and Law. Since our inception in 1871, we’ve been devoted to developing students who are ready to immerse themselves and progress to the next level? in everything they do. Свиване