Бакалавърска степен по кърмене - възрастни

Общ преглед

Описание на програмата

Преглед

Възрастното сестринство е предизвикателна и възнаграждаваща професия, която предлага широка гама от роли, които се грижат за хората и насърчават здравето.

Стърлинг е прекрасно място за вас да научите уменията на съвременното сестринство - които се оценяват по целия свят. Нашият курс е одобрен от Съвета по сестрински грижи и акушерство и също е получил множество похвали. Спечелихме Наградите за студентски медицински сестри през 2012, 2013, 2015, 2016, 2017 и 2018.

Кърменето е динамична професия и ще ви дадем необходимата подготовка и увереност, за да изпълнявате ролята си в утрешните здравни екипи. Докато изучавате, ще научите как да работите с редица мултидисциплинарни специалисти, групи и отделни лица, за да се грижите и да насърчавате здравето. Нашият курс се основава на философия, която като медицинска сестра ще предоставя услуги, основани на съвършенство, състрадание, безопасност и уважение.

Ще ви бъде назначен личен учител, който ще бъде източник на насоки, информация и подкрепа по време на вашето обучение. Докато практикувате практически опит в обучението, Вие също сте назначен за практикуващ ментор, който ще улесни и подкрепи вашето обучение на практика.

Ще ви вдъхновим и ще ви предизвикаме, така че да ни оставяте като уверен и способен практикуващ - готов да се присъедините към здравен екип след дипломирането.

BSC (Hons)

BSc (Hons) Студентите по сестрински грижи следват същата програмна структура като бакалавърската медицина за първа и втора година. След тази дата студентите по почетни знания провеждат допълнителен модул за настаняване с възможност да учат в чужбина.

В последната си година студентите по почетни знания попълват допълнителни модули, включително дисертация и техния крайно пласиране, изисквани от НМК, за постигане на регистрация и степен на отличие в края на 4-та година.

Основни причини да учите с нас

# 1 Ние работим с NHS Forth Valley, за да гарантираме, че курсът ни остава клинично отличен и че ще получите най-доброто възможно практическо обучение

# 2 Получихме множество препоръки от Съвета за медицински грижи и акушерство, включително за нашите близки работни отношения с практически партньори

# 3 Нашите водещи световни учени имат отлични научни постижения и истински медицински опит

Професионална акредитация

Съвет за медицински грижи и акушерство

Подробности за курса

Нашата бакалавърска степен за възрастни сестри се простира в продължение на три години, а бакалавърската степен (Hons) в продължение на четири години.

Ще се запознаете с основните положения на сестринските грижи и с напредъка в предоставянето на медицинска сестринска грижа в по-сложни и взискателни ситуации. Ще придобиете знания, умения, нагласи и ценности, които са от съществено значение за осигуряването на безопасна, състрадателна, уважителна, етична и ефективна грижа в развиваща се и динамична здравна и социална среда. Всяка година отговаря на изискванията на Съвета за медицински сестри и мирогледа (NMC) за 50% теория и 50% практика.

Чрез нашите партньорства с разнообразна гама от здравни и социални организации ще имате възможност да приложите вашата теория на практика. Можете да работите както за деня, така и за нощните смени, за да съвпаднете с моделите на района и с назначения практикуващ наставник.

Този курс е предназначен за вас, за да постигнете необходимите умения за регистрация в Обединеното кралство като медицинска сестра. Също така ще имате избор да предприемете национално или международно разположение.

Ще ви бъде назначен личен учител, който ще бъде източник на насоки, информация и подкрепа по време на вашето обучение. Докато се занимавате с практически опит в обучението, вие също сте назначен за практически ментор, който ще улесни и подкрепи вашето обучение на практика.

Ще учите заедно със студентите по сестрински грижи за психично здраве да придобиете цялостно разбиране за начина, по който здравните специалисти работят заедно, за да постигнат най-доброто в грижата за пациента.

Ще се съсредоточим и върху развитието на лидерските и управленски умения, необходими за насърчаване на качеството и иновациите в рамките на здравните и социални грижи.

Какви други критерии се вземат предвид за бакалавърската медицина за възрастни?

Ние внимателно обмисляме други качества и интереси чрез вашето лично изявление. Обясняването на причините, поради които избирате курс, е от съществено значение, а знанията и интересът Ви към сестринските сестри трябва да бъдат очевидни. Доброволен или платен опит в условията на грижа е добре дошъл и вие сте силно посъветвани да направите връзки между знанията, ценностите и уменията, придобити в този опит и курса, за който се кандидатства. Друг опит, който демонстрира ангажираността ви и способността ви да работите в екип, също е ценен.

Препоръки също са необходими. Трябва да предоставите академична справка, ако е възможно - но ако това не е възможно, позоваване на работодателя. Приятелите като съдии не се приемат. Ако кандидатствате за прехвърляне от друга институция, се изисква трета справка и препис от тази институция.

Практическите учебни изживявания, организирани от Факултета по здравеопазване и спорта, съвместно с вашия местен здравен съвет, могат да обхванат широк географски район. Ще се очаква да направите свои собствени договорености за достъп до тези преживявания.

обучение

Постигнахме пет звездни отлични постижения за преподаването ни от QS World University Rankings 2017/18.

Вашият курс ще ви предостави учебен опит на практика в учебните занятия в широк кръг от области. Практическото обучение ще бъде подкрепено от ангажираността ви с теоретичните елементи на курса, както и с ментора на медицинската сестра. Ще развиете умения за критично четене, оценяване и анализ, математика и грамотност. Тези умения са както атрибути, така и основни умения за завършила медицинска сестра.

Курсът използва редица преподавателски и учебни изпитания, включващи лекции, работа в малки групи, умения, симулационна лаборатория и устни презентации. Те ще ви подготвят с разнообразни умения, за да подобрите способностите си като професионална медицинска сестра.

Широка гама от подходи за преподаване и учене се приемат от факултета. В центъра на това е подходът, ориентиран към учениците, който използва преподаване на малки групи (базирано на запитване обучение или EBL) в комбинация с лекции, семинари, групова работа и преподаване на клинични умения.

Оценяване

Ще бъдете оценени по редица методи, включително: изпити, есета, доклади, оценки на клинични умения, презентации и оценки на практиката. Ще трябва да преминете оценка на всеки семестър, преди да продължите към следващия семестър.

Възможности за работа

Вашият курс ще Ви осигури практически учебни планове в широк кръг от области. Те ще се извършват главно в района на NHS Forth Valley, но може да има възможности да бъдат настанени в други здравни съвети.

Уча в чужбина

Можете да се възползвате от възможностите за обучение в чужбина по време на трите независими седмици на обучение в края на първата и втората година. Нашите настоящи университети партньори включват:

  • Университета на Южна Флорида, Тампа, САЩ
  • Университет на Навара, Памплона, Испания
  • Университет "Парацелз", Австрия

Също така имаме споразумение за практическо обучение в Медицинския център на ЕМС в Назарет, Израел.

контакт

Набиране на персонал и приемане на студенти

admissions@stir.ac.uk

44 (0) 1786 467044

Такси - 2018/2019

  • За чуждестранни студенти (извън ЕС) £ 14,460.00
  • Шотландски и европейски студенти Такси, плащани от шотландското правителство
  • Студенти от останалата част на Великобритания £ 9,250

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Свиване