Бакалавърска степен по биомедицинско инженерство

Общ преглед

Описание на програмата

Програмата за биомедицинско инженерство има три варианта, всички от които имат силна основа в традиционното инженерство, като са необходими основни инженерни курсове преди биомедицинските курсови работи.

Male biomedical engineers develop blood filtering treatment

За майорът

Биомедицинските инженери говорят два езика: този на инженера и този на здравния специалист. Те разбират какво участва в изследването на хората, оценяването на тяхното здраве и разбирането на това, което е на разположение, за да се подобри качеството им на живот. Те също разбират науката и математиката зад тези области и могат да оценят потенциала на новите устройства и методи за подобряване на съвременните технологии.

Стандартната програма подготвя учениците със солидна основа в разнообразно разнообразие от предмети, свързани с биомеханиката (кости, стави, връзки, сухожилия и др.); биофлуиди (кръвен поток, сърдечни клапи, въздушен поток в белите дробове и др.); и биоинструментация, (инструменти и сензори, използвани за измерване на физиологични системи.)

Информация за програмата

В практиката на медицината се наблюдава ускорено включване на технически иновации. Биомедицинското инженерство се превърна в специалност, съчетаваща медицина и инженерство за осигуряване на материали, инструменти и техники за подобряване на здравните изследвания, диагностика и лечение. Силно мотивирани студенти, които желаят да съсредоточат своите инженерни кариери върху подпомагане в борбата срещу болестта и болестите, могат да съсредоточат усилията си върху Биомедицинското инженерство.

Програмата за биомедицинско инженерство обхваща три варианта за концентрация: стандартната опция, предварително избраната опция и опцията за електротехника. Стандартният вариант представя на студента солиден и разнообразен опит в аспектите на твърдата механика, механиката на течностите, биоматериалите и инструменталните аспекти на областта. Предварителната концентрация променя стандартния вариант за включване на органична химия, за да позволи на студента да продължи кариера в здравните професии. Концентрацията на електротехниката е предназначена за тези, които желаят да се съсредоточат върху проектирането, оценяването и поддържането на електронни медицински уреди. Студентите по концентрация по електротехника, които изберат подходящ професионален факултатив и постигнат необходимите оценки, ще получат непълнолетно образование по електротехника след завършването им. Всички концентрации споделят едни и същи основни програмни изисквания, с допълнителни курсове за техните специални интереси.

За малолетната

Непълнолетният биомедицински инженеринг предоставя на студентите матура на програми за бакалавърска степен в други колежи на университета, особено на науките и другите инженерни специалности, с въведение в дисциплината биомедицинско инженерство.

Биомедицинска инженерия

Минорът в областта на биомедицинското инженерство предоставя на студентите матура на програми за бакалавърска степен в други колежи на университета, особено на науките и другите инженерни специалности, с въведение в дисциплината биомедицинско инженерство. Минорът по биомедицинско инженерство се състои от четири необходими курса по биомедицинско инженерство и три курса от списъка по-долу.

Всички курсове трябва да се приемат в University of Hartford и не могат да се приемат на база Pass / No Pass.

Изисквания към курса за непълнолетната биомедицинска техника

Всички от следните:

 • BE 281 - Семинар по биомедицинско инженерство, 1 кредит (и)
 • BE 301 - Биомеханика, 3 кредита (и)
 • BE 302 - Механика на течности, 3 кредита (и)
 • BE 401 - Биоинструментация, 3 кредита (и)

Всички три от следните:

 • BE 260W - Биомедицински инженерни материали 3 кредита (и) ИЛИ еквивалент
 • BE 402 - Биомедицински материали, 3 кредита (и)
 • BIO 212 - Човешка анатомия и физиология I, 4 кредита (и)
 • BIO 213 - Човешка анатомия и физиология II, 4 кредита (и)
 • ES 212 - Механика на материалите, 3 кредита (и)
 • ECE 360 - схеми и електроника, 4 кредита (и)
 • ES 320 - Термично-флуидни инженеринги, 4 кредита (и) ИЛИ еквивалент
 • ME 405 - Дизайн на мехатронната система, 3 кредита (и)
 • PHY 250 - Материалознание, 3 кредита (и)

Или с разрешение:

 • BE 480 - Биомедицински инженеринг Практикум, 3 кредита (и)
 • BE 485W - Биомедицински инженерни изследвания, 3 кредита (и)

Изисквания към степените

Акценти в учебната програма

 • BE 260W - Биомедицински инженерни материали
 • БИО 212 - Човешка анатомия и физиология I
 • BE 301 - Биомеханика
 • BE 401 - Биоинструментация
 • BE 460 - Проект за проектиране на биомедицински инженеринг I

Предварителна опция за Med

Опцията за предлекарство включва органична химия и други курсове, свързани с подготовката на студент за постъпване в програми за висши училища по здравни професии. Тази опция включва и последователността в целия университет в семинарните курсове за професионално здравеопазване.

Концентрация на електротехниката

Електрическата опция добавя акцент върху принципите на електротехниката, които стоят зад биомедицинските устройства с курсове по електротехника от по-високо ниво. Тази опция помага на студентите, които желаят да работят с техническото обслужване и проектирането в болница или индустрия.

Кариерна перспектива

Заедно със стриктното академично обучение ще придобиете практически опит през цялото си време като студент. Ще представите работата си на своите връстници и инструктори, както и на обществеността, и тъй като нашият факултет работи в тясно сътрудничество с водещи здравни институции и индустрии, имате възможности да работите по изследователски проекти и да участвате в стажове.

Нашите възпитаници продължават да работят в компании като Stryker, Flex, Hartford Healthcare и Medtronic.

Студентска атестация

Габриела Гамори

BSBE, 2021г

Габриела имаше възможност да стажира за изследователския опит за студенти (REU) Студент - Биомедицинско инженерство: симулация, изображения и моделиране на програма REU в Университета в Източна Каролина през лятото на 2019 г. Десет студенти са избрани да работят с назначен наставник на факултета, за да завършат изследователски проект за висше образование за десет седмици. Нейният проект / задача беше да създаде компютърно генериран модел на мускулите на прасеца, който да даде възможност за изследване на разкъсвания на ахилесовото сухожилие.

„Тази програма предостави много възможности за работа в мрежа и яснота за различните варианти за кариера в областта на BME и получавам да представя работата си на годишната конференция на обществото по биомедицинско инженерство през октомври! Беше много забавно, като използвах знанията си в класната стая и опит от инженерните и дизайнерски часове в UHart до лабораторията по биомеханика тук в ECU. "

Изисквания за прием

Интересувате ли се да се запишете в програмата за биомедицинско инженерство към Колежа по инженерство, технологии и архитектура (CETA)? Ето какво трябва да изпратите кандидатурата си.

Инженерни изисквания

Ако кандидатствате за програма в Инженерия, трябва да имате стандартизирани резултати от тестове, както и 16 единици от вторични учебни предмети, включително следните,

 • 4 единици английски език
 • 2 единици социални изследвания
 • 2 единици на език, различен от английски
 • 2 единици лабораторни науки (препоръчва се химия и физика)
 • 3½ единици по математика (2 единици алгебра, 1 единица геометрия на равнината, ½ единица тригонометрия; препоръчително е предварително изчисление или смятане)
 • 2½ единици други учебни предмети

Ние също така препоръчваме допълнителни звена в компютърното програмиране, механичното рисуване и индустриалните изкуства. Кредитните програми за разширено разположение и трансфер могат да бъдат приложени към програмата.

Изисквания за инженерни технологии и архитектура

Ако кандидатствате за програма по инженерни технологии, включително архитектурен дизайн + технологии, трябва да отговаряте на следните изисквания:

 • 4 единици английски език
 • 1 единица социални науки
 • 1 единица физика или 2 единици от други лабораторни науки
 • 2½ единици математика (препоръчителни са алгебра I и II и тригонометрия)

Освен това се отчитат резултатите от гимназията, естеството на програмата на гимназията, представяне на стандартизирани резултати от теста (предпочитани), специални умения и таланти, свързани с инженерната технология. Кредитните програми за разширено разположение и трансфер могат да бъдат приложени към програмата.

4 + 1 програма (BS + M.Eng градуси)

Програмата е разработена така, че да позволи на студентите на инженерни курсове да печелят своите BS и M.Eng. градуса за пет години на обучение. Две курсове за висше образование, взети в бакалавърската програма, могат да се прилагат както към изискванията за бакалавърска, така и за завършила степен. Студентите обикновено се ангажират с програмата в началото на втория семестър на своята младша година, а младежите, които се интересуват, трябва да се свържат със своя катедра.

За да бъдат приети в програмата, студентите трябва да имат средно 3,0 точки за оценка в края на младшата година (под 3,0 ще се разглеждат за всеки отделен случай).

Възпитаник University of Hartford Тиенли Нгуен '18, биомедицинско инженерство, има възможност да си сътрудничи със свой колега студент по компютърно инженерство в CETA за стаж с болница на Хартфорд за разработване на медицински приложения за виртуална реалност.

акредитация

Програмата за биомедицинско инженерство е акредитирана от ABET - Комисия за акредитация на инженеринг (EAC).

Програмни образователни цели (PEO)

Програмата за биомедицинско инженерство се стреми да подготви квалифицирани студенти за продуктивна, възнаграждаваща кариера в инженерната професия, или за начална практика в биомедицинското инженерство, или за влизане в подходящи дипломирани програми. По време на кариерата си нашите възпитаници:

 1. Ще станат успешни практикуващи инженери в областта на биомедицинското инженерство и ще напреднат професионално, като приемат отговорности и, евентуално, изпълняват ръководни роли;
 2. В допълнение, тези, които влизат в здравните професии, ще използват своите инженерни познания в това занимание;
 3. Ще усъвършенства своите познания по инженерство, официално и неформално, като се включи в опит за учене през целия живот; И ще,
 4. Като принос на членове на мултидисциплинарни инженерни екипи, успешно прилагайте основите на инженерния анализ и инженерния дизайн при формулирането и решаването на възникващи технически проблеми.

Опитът на инженерния дизайн е разпределен в целия инженерен учебен план. Този опит започва през първата година с инженеринг и проектиране и продължава до и завършва в старши проекти на Capstone Research II и старши проект за проектиране на биомедицински инженеринг I и II. Проектната работа на висше ниво гарантира, че студентите са усвоили подготвителни курсове по инженерни науки и инженерни науки.

Основните понятия по физика, химия и математика са основите, върху които се изгражда цялото инженерно образование. Основни инженерни инструменти като графични комуникации, използване на компютър, механика и термодинамика завършват въвеждащата фаза на програмата.

Всички завършили програмата по биомедицинска инженерия са длъжни да завършат курсове, предназначени да дадат на студентите основания по анатомия и физиология, биомеханика, биофлуиди, биоинструментация и структурата на материалите, използвани от биомедицинските инженери. Заедно с описаните по-горе инженерни курсове, от студентите се изисква да получат знания в електротехниката.

Обширният лабораторен опит подобрява курсовата работа. Има няколко необходими лабораторни занятия по наука, материали, инженерство и природни явления. Изисква се писмено съобщаване на лабораторните резултати.

Чрез участие във Всеуниверситетската учебна програма и допълнителни избираеми курсове по хуманитарни науки и / или социални науки, студентите получават възможност да разширят своите перспективи и да участват в по-голямата учебна общност на университета. Задължително е инженерите да разберат и оценят специалната роля, която технологията играе в нашето общество, както и взаимодействията между различните компоненти на нашето общество.

Програмата за биомедицинско инженерство има две основни песни: стандартната писта и тази, предназначена за тези студенти, които желаят да влязат в медицинско училище. Тези студенти, които желаят да влязат в медицинско училище, са длъжни да изминат цяла година органична химия преди тяхната старша година. Изискванията на тази опция са такива, че ако студентът желае да се дипломира след четири години, през лятото трябва да се вземе поне един инженерен курс. Всички студенти, които се интересуват от здравните професии, са длъжни да се включат в програмата за пред-здравни професии. Консултативният комитет за пред-здравни професии е разработил курс за I-кредит за всяка от първите три студентски години, за да помогне на студентите да се подготвят за кандидатстване за здравни професионални студенти.

Студентски резултати

Резултатите от обучението на студентите от програмата за биомедицинско инженерство, водеща до степен BSBE, се привеждат в съответствие с резултатите от обучението на студентите от ABET EAC (1 до 7) и подготвят завършилите програмата за постигане на образователните цели на програмата.

Резултатите от учениците от 1 до 7 се формулират по следния начин:

 1. Способност за идентифициране, формулиране и решаване на сложни инженерни проблеми чрез прилагане на принципи на инженерството, науката и математиката
 2. Способност за прилагане на инженерния дизайн за производство на решения, които отговарят на конкретни нужди, като се отчитат общественото здраве, безопасност и благосъстояние, както и глобални, културни, социални, екологични и икономически фактори
 3. Способност за ефективна комуникация с различни аудитории
 4. Способност за признаване на етични и професионални отговорности в инженерни ситуации и вземане на информирани преценки, които трябва да отчитат въздействието на инженерните решения в глобален, икономически, екологичен и обществен контекст
 5. Способност за ефективно функциониране на екип, чиито членове заедно осигуряват лидерство, създават среда за сътрудничество и приобщават, установяват цели, планират задачи и отговарят на целите
 6. Способност за разработване и провеждане на подходящи експерименти, анализиране и интерпретиране на данни и използване на инженерна преценка за правене на заключения
 7. Способност за придобиване и прилагане на нови знания при нужда, като се използват подходящи стратегии за обучение.

Специфичните критерии за програмата са както следва. Завършилите ще имат:

 • (PSC-1) Разбиране на биологията и физиологията
 • (PSC-2) Капацитетът за прилагане на усъвършенствана математика (включително диференциални уравнения и статистика), наука и инженерство за решаване на проблемите в интерфейса на инженерната и биологията
 • (PSC-3) Способността да се правят измервания върху и интерпретират данни от живи системи, като се адресират проблемите, свързани с взаимодействието между живи и неживи материали и системи.
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

At the University of Hartford, we help you make your mark on the world. A unique combination of challenging academics, exceptional faculty, student life, and support will guide you through your colleg ... Научете повече

At the University of Hartford, we help you make your mark on the world. A unique combination of challenging academics, exceptional faculty, student life, and support will guide you through your college career. So, why UHart? Because we have it all. Свиване