Бакалавърска аптека

Общ преглед

Описание на програмата

Ние можем да се похвалим с пряко влизане (0-6) програма PharmD - една от само седемте в страната. Това означава, че сте приети в аптечната програма в първия ден. Без чакане, без обръчи, без отказ, след като сте инвестирали няколко години курсова работа в колежа. Можете да станете фармацевт в момента на пристигане в кампуса.

По-големите институции просто не могат да предоставят индивидуално внимание и възможност, които ще намерите тук. Ще се разграничите от своите връстници, докато станете здравен партньор в университета и ще работите заедно с клиничния екип на ONU HealthWise, провеждайки обаждания в Информационния център по лекарствата и здравето и помагайки на пациентите да живеят по-здравословен живот чрез здравни и здравни прегледи. Можете да обслужвате пациенти в района чрез мобилната клиника HealthWise или в аптеката HealthWise в кампуса. Можете също така да имате възможността да помогнете на професор с финансирани безвъзмездни средства за изследване или да оглавите студентска организация по фармация - възможностите, отворени за вас, са наистина невероятни!

В фармацевтичния колеж в Раабе ние не обучаваме само фармацевтите; ние възпитаваме състрадателни болногледачи и отдадени лидери. След дипломирането ще имате увереността да пламнете нови пътеки и да помагате на хората по начини, които никога не сте си представяли.

107035_10.jpg

Направете въздействие

Нашата академична програма е строга. Очаквайте да работите усилено и да бъдете предизвикани. Но няма нужда да се стресираме - защото ние предлагаме подкрепяща и неконкурентна среда. Вашите преподаватели, колеги по фармация и възпитаници на ONU ще станат ваши приятели и семейство. Те ще ви помогнат да успеете и ще отворят врати за вас.

Намерете съвпадение

През шестата година на фармацевтичното училище ще се включите в девет ротации - всяко с продължителност приблизително един месец - които ви дават шанс да практикувате фармация в различни условия. Можете да завършите ротация, която абсолютно обичате, и да откриете нова област на фармацията. Може да се заинтересувате да продължите да се обучавате като аптекар - можете да влезете в процеса на „съвпадение“. През 2018 г. студентите на ONU съвпаднаха със скорост 75 процента. В първото кръгче следдипломно обучение 1-ва (PGY1) резидентско обучение, ONU беше тринадесети в страната в общия брой на завършилите мачове. Съответстващите локации включват клиниката в Кливланд, болницата Джонс Хопкинс, националната детска болница, детското здравеопазване на Атланта и университета на Уисконсин - Медисън.

107034_7.jpg

Студентски организации

В колежа по фармация имаме различни активни и награждавани студентски организации. Чрез участие в една или повече от тези групи, вие ще имате възможността да се свържете, да бъдете лидер, да се сприятелите през целия живот, да придобиете знания за избраната от вас професия, доброволец, да пътувате до регионални и национални конференции и др. Кликнете върху заглавията по-долу, за да научите повече.

Академия за аптека за управлявани грижи

Визията на AMCP е управляваната аптека, подобряваща здравеопазването за всички чрез овластяване на своите членове да обслужват обществото, използвайки стабилни принципи и стратегии за управление на лекарствата за подобряване на здравеопазването за всички. Принципите на управляваната аптека се основават на използването на научни доказателства за постигане на здравословни резултати, като същевременно се използват най-добре парите, изразходвани за лекарства и тяхното управление.

Американско общество на консултантските фармацевти

Мисията на ASCP на студентската организация е да обучава членове в гериатричната фармакотерапия и уникалните свързани с медикаментите нужди на възрастните хора и жителите на дългосрочните грижи. Ние сме първата организация на ONU , която включва както фармацевтични, така и бизнес специалности. Информационните услуги и обществените услуги са насочени най-вече към образованието по артрит. Членството в студентската глава е само 20 долара годишно. Стажовете, резиденциите и ротациите са на разположение на членовете на ASCP.

APhA Академия за студенти по фармация

Американската фармацевтична асоциация (APhA) е националната професионална организация за всички фармацевти. Студентът по фармация е представен в APhA чрез Академията на студентите по фармация (ASP), следователно по-честото наименование в ONU е да се отнася това членство като към ASP. В допълнение, членството в APhA, докато е студент в ONU , ще включва и членство в Асоциацията на фармацевтите в Охайо. Членството е отворено за всички студенти, записани в Колежа по фармация. Организацията има редовни срещи на две седмици и спонсорира лектори и здравни професионални програми като скрининг на кръвното налягане и осведомяване за предотвратяване на отровата. APhA издава месечно списание под заглавието на American Pharmacy.

Christian Pharmacists Fellowship International

Christian Pharmacists Fellowship International (CPFI) е световно междуконфесионално министерство на хора, работещи във всички области на фармацевтичната служба и практика. Приветстваме всички специалности на християнската фармация - ако сте някой, който има голям интерес към света на фармацията, тогава CPFI е за вас! CPFI е домакин на множество лектори всеки семестър, които споделят своя опит в аптеката, за да насърчат растежа на членовете като християни, фармацевти и хора.

Клуб с лечебни билки

Основната цел на клуба е да научи членовете и общността за правилното използване на лечебните растения. Клубът се събира два пъти месечно. Една среща е посветена на обсъждането на конкретно лекарствено растение и различните му дейности, което включва информация за това колко е известно и колко обширни са изследванията за изследване на дейността на това растение. Втората месечна среща е проектна среща, при която членовете се научават как да отглеждат растение и как да подготвят това растение за конкретна употреба (като например направата на птиче месо за поставяне на повърхностна рана). Клубът на лечебните билки също помага за поддържането на билковите градини на университета в четири кампуса.

Национална асоциация на фармацевтите в общността

NCPA е Националната асоциация на фармацевтите в общността, представляваща независима фармацевтна практика. NCPA предлага на членовете си ценна информация за бизнеса и практиката на независимата фармация, най-новите разработки в законодателството и разпоредбите, засягащи фармацевтичната практика, практически инструменти, които могат да се използват в ежедневната практика, и възможност за разширяване на мрежата им от колеги в аптеката. Студентското членство е отворено за всички студенти, записани в Колежа по фармация. Организацията има месечни срещи, често включващи поканени лектори. Студентските глави на NCPA връщат на своите общности чрез обществена услуга. Членовете се насърчават да участват в NCPA на национално ниво в допълнение към студентската глава.

Персонализирана коалиция по медицина

Целта на тази глава на ONU студентски курсове е да насърчи развитието и осъзнаването на персонализираната медицина както в образователен, така и в професионален план. Организацията се състои от шест секции, базирани на документа на РМС „Случаят за персонализирана медицина“: технология, регулаторна политика, плащане, здравна информационна технология, генетична недискриминация и медицинско образование.

Съвет по фармация

Фармацевтичният студентски съвет е група от избрани студенти, които представляват различните им класове в рамките на Колежа по фармация, а също така включва сенатор на аптеките, който служи в студентския сенат на университета. Съветът служи като връзка между студентите и администрациите, преподавателите и служителите по въпроси, които засягат Фармацевтичния колеж. Той също така служи като обединяващ съвет на различните аптечни организации. Той избира или назначава всички членове на студентите, които участват в комисиите на колежа, като Комитета по учебната програма. Съветът спонсорира Деня на аптечната гимназия в кампуса през последните няколко години, панаир на наркотиците по време на Седмицата на фармацията, съставената снимка на завършващите студенти и Годишния аптечен пикник.

Психиатрични и неврологични фармацевти

Основната цел на тази група е да повиши осведомеността за психичното здраве и злоупотребата с наркотици не само в кампуса, но и в Ада и околните общности. CPNP се събира ежемесечно, за да чуе от лектори, които са опитни фармацевти, психолози и обучени преподаватели от Националния алианс за психично заболяване (NAMI). CPNP също си партнира с други аптечни организации в кампуса, за да планира ежегодна седмица за психично здраве всеки април.

Студентска национална фармацевтична асоциация

SNPhA е асоциация за образователни услуги на студенти по фармация, които са загрижени за проблемите на фармацията и здравеопазването и за слабото представителство на малцинствата във фармацията и други професии, свързани със здравето. Целта на SNPhA е да планира, организира, координира и изпълнява програми, насочени към подобряване на здравната, образователната и социалната среда на общността. Националната фармацевтична асоциация е родителската организация за SNPhA. SNPhA има следните инициативи: Инициатива за ХИВ / СПИН - „Помнете лентата“, „Мощност за прекратяване на инсулт“, Инициатива за хронична бъбречна болест - „KEEPSAKE“, Конкуренция за клинични умения, законодателство / гласуване / Имиграционна инициатива, операция имунизация, Инициатива за клинични заболявания и Диабетна инициатива.

Студентско общество на фармацевтите по здравни системи

SSHP предоставя на студентите възможност да се запознаят с фармацевтичната практика в здравните заведения. За да направите това, SSHP предоставя информация чрез говорители и програми, за да предостави кариерно направление за аптечната практика в лечебните заведения. Членовете се насърчават да участват в местни, държавни и национални организации както като студент, така и след завършването им.

Капа Епсилон

Kappa Epsilon е професионално братство за жени във фармацията. В ONU Kappa Epsilon се стреми да обедини жените във фармацията и да стимулира желанието за високи научни постижения. За да отговаряте на условията, трябва да имате второкурсник. Kappa Epsilon популяризира професията на фармацията чрез различни професионални проекти, включително образователни предавания за предотвратяване на отрова, клиники за скрининг на слепота, обучение за CPR и редица гост-лектори.

Капа Пси

Kappa Psi провежда братска организация, взаимно полезна за членовете при усъвършенстването на професията фармация - образователно, братско и социално; стремеж да насажда индустрията, трезвеността, общението и високите идеали и да насърчава науката и фармацевтичните изследвания.

Фи Ламбда Сигма

Phi Lambda Sigma е честно общество за студентите по фармация. Членовете трябва да бъдат избрани от техните връстници и трябва да проявяват лидерство.

Rho Chi

Rho Chi е национално дружество за чест на аптеката. Той е отворен за всички студенти в горните 20% от класа си, с най-малко B средно ниво, и които са завършили поне 70% от учебната работа, приложима към фармацевтика.

107039_12.jpg

Крайна игра: Изпълняваща кариера

Нашите възпитаници правят разлика по целия свят. Вижте къде са завършили нашите абитуриенти.

126475_logos04.png

107030_1.jpg

Мислете за успех

Меган Келер PharmD '11

"Обичам го и няма къде другаде да предпочета", казва тя. „Невероятно вълнуващо е да бъдеш на върха на медицината и фармацията. Искрено съм благодарен за моите преживявания в ОНУ, както вътре, така и извън класната стая. Необходима е специална среда, за да може учениците да растат, да зреят и да успеят. “

Меган Келер, PharmD '11, помага да се предефинира ролята на фармацевта в системата на здравеопазването и тя обича всяка минута. Келър е директор на клиничните аптечни услуги в Семейната практика на лекарите в болницата в Гроув Сити, Охайо - програма за семейна медицина за остеопатични лекари. Нейната роля е да интегрира фармацевтичната експертиза в общата грижа, предоставяна на пациентите. Тя придружава медицинските лица на назначения, насочва ги при подбора на лекарства, отговаря на техните въпроси за лекарства и изнася месечни лекции. Тя също работи директно с пациенти, за да улесни изцелението. Тя помага на пациентите да управляват техните болестни състояния, преглежда техните лекарства за отрицателни взаимодействия и ги обучава за техните лекарства.

Последна актуализация Ноем. 2019

За учебното заведение

Ohio Northern University is an independent, comprehensive University located in the scenic village of Ada, Ohio. The University comprises five colleges: Arts & Sciences, Business Administration, E ... Научете повече

Ohio Northern University is an independent, comprehensive University located in the scenic village of Ada, Ohio. The University comprises five colleges: Arts & Sciences, Business Administration, Engineering, Pharmacy and Law. Since our inception in 1871, we’ve been devoted to developing students who are ready to immerse themselves and progress to the next level? in everything they do. Свиване